Nike hardloopkleding Run2Day

Nike

Just Do It. Grote kans dat je zelfs zonder het product te noemen al weet waarover het gaat: Nike (Latijns voor Godin van de Overwinning). Dit hardloopmerk maakte zichzelf onsterfelijk door lucratieve contracten te sluiten met beroemde sporthelden zoals Sebastian Coe en Steve Prefontaine.
Daarnaast wist Nike vanaf het allereerste begin hoe een merk klanten aan zich kan binden. Het brein achter het grote succes van Nike? Oprichter Phil Knight.

Wie is Phil Knight precies?
In ieder geval was hij vanaf jongs af aan sportief. Tijdens zijn eerdere opleiding journalistiek aan de University of Oregon deed de sportieve Knight het best aardig in het atletiekteam. Hij kreeg een goede band met coach Bill Bowerman, de man met wie hij later Nike zou oprichten. Maar Knight voelde zich niet echt thuis in de wereld van de journalistiek. Hij maakte zijn opleiding wel af, maar had het tijdens de lessen niet naar zijn zin. Eigenlijk vond hij studeren maar saai. Veel liever stond hij iedere ochtend op de atletiekbaan.

 
 
 
Mede oprichter van Nike, Bill Bowerman, maakte jaren geleden de opmerking dat wanneer je een lichaam hebt je een atleet bent. Hij definieerde hiermee zijn visie over de oneindige mogelijkheden voor mensen en sport. Het doel dat Nike wil bereiken is het voortzetten van de innovatieve ideeen van Bill. Bij het merk Nike gaat het voornamelijk om producten te produceren die atleten op elk vlak in de sportwereld helpen beter te presteren.

Op deze pagina vind je alle Nike hardloopartikelen voor dames en heren uit het assortiment van Run2Day. Door de hardloopschoenenwijzer in te vullen krijg je een selectie Nike hardloopschoenen te zien die het best voor jou geschikt zijn. Om je prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen is het belangrijk dat je de juiste hardloopschoenen koopt. Onder andere jouw looppatroon (pronatie) is hierbij erg belangrijk. Ben je niet zeker over het type pronatie dat jij hebt? Kijk dan op onze pagina over pronatie (mijn looppatroon)

Bekijk alle hardloopschoenen.
U bent bij: Home/Onze merken/Nike
Sorteer op: