Hardloopkalender 2017

hardloopkalender 2016
Hardlopen en racen
De leukste hardloopevenementen van dit voorjaar.
2017 is jouw jaar. Jij stelt je hardloopdoelen. Je eerste 5K of je snelste tijd op de marathon. Wij helpen je deze doelen te bereiken.

De beste runs voor jouw geselecteerd

Stevensloop
19 maart
Stevensloop
Nijmegen 5, 10 km, Halve Marathon
www.stevensloop.nl
Vorig jaar was de allereerste editie van de Stevensloop. Het is de jongste hardloopwedstrijd van Stichting Zevenheuvelenloop die met deze run een echte stadsloop neerzet, met start en finish in hartje Nijmegen. Met drie afstanden is er voor ieder wat wils. Loop je de 10 km of halve marathon? Dan blijf je niet in de binnenstad van Nijmegen, maar steek je via de nieuwe brug de Waal over. Je finisht letterlijk aan de voet van de Stevenskerk, veel markanter wordt het niet!


Cascaderun
9 april
Cascaderun
Hoogeveen 5 & 10 EM, kidsrun
www.cascaderun.nl
Het noorden staat garant voor een prachtige run over 5 of 10 Engelse Mijl. Op 9 april kun je je alweer voor de 10e keer melden aan de start van de Cascaderun, een evenement waarbij je start en finisht in het centrum van Hoogeveen. De tien gratis startnummers die je vanwege het jubileum met een ludieke zoekactie kon winnen zijn er helaas allemaal uit, maar je kunt je tot een maand van tevoren nog inschrijven via de website. Hoogeveen, here we come!


 

20 mei 
LoopFestival LeidscheRijn
Leidsche Rijn 1/4, 1, 2, 5, 7,5, 15 km
www.deloopvanleidscherijn.nl 
De Stichting LeidscheRijnSportief organiseert jaarlijks op de laatste zondag van mei het LoopFestival LeidscheRijn. Dit jaar is dat op 20 mei 2017. Het LoopFestival LeidscheRijn zal plaatsvinden in het Maximapark. Het festival bestaat uit verschillende looponderdelen voor het gehele gezin. Een loopfestival voor kids, jongeren, mensen met een beperking, beginnende lopers, diva's, gevorderden en top-lopers. Met een gezond ontbijtje om de run mee te beginnen en live muziek als afsluiting!Amersfoort Marathon


18 juni
Amersfoort Marathon
Amersfoort 5, 10km, HM, M, kidsrun
www.marathonamersfoort.nl
Nog zo'n mooie Nederlandse marathon. Al sinds 1978 staat deze marathon op het programma. En hoewel het event begonnen is als hardloopwedstrijd tussen Utrecht en Amersfoort, blijf je nu met twee rondes van 21 kilometer in de omgeving van Amersfoort. Is een hele marathon (nog) wat te veel van het goede? Geen probleem, je kunt je ook opgeven voor 5 of 10 kilometer óf de halve marathon. Dit jaar kun je voor het eerst de hele afstand ook in estafette lopen, dus trommel drie loopvrienden op en loop samen de marathon!

Brooks Champions run
10 juli
Brooks 10K Champions run
Amsterdam 10km
www.amsterdam2016.org
Schitter zelf tijdens de EK atletiek in Amsterdam. Tijdens de EK Atletiek 2016 laten Europese topatleten zich in Amsterdam van hun beste kant zien. Ook jij kunt meedoen! Op zondag 10 juli loop je in de voetsporen van de kampioenen tijdens de Brooks 10K Champions Run, die je voert over het EK-parcours dwars door de bruisende Amsterdamse binnenstad met duizenden fans en volop entertainment langs de route. Start en finish is op het Museumplein. Je loopt direct na de EK finale van de halve marathon op hetzelfde parcours. 1000den fans verzekerd!

Posbankloop
24 september
Posbankloop
Velp, Kidsrun, 6km, 15km
www.posbankloop.nl
Misschien wel de mooiste loop van Nederland. Wat een fantastisch gebied om hard te lopen. Of je nu 6 of 15km loopt, iedere kilometer is genieten van de mooie natuur. Leuk detail: Bij de Posbankloop kan iedereen een prijs winnen! De snelste lopers per categorie, de oudste, de jongste en zelfs degene die toevallig op het juiste moment op het hoogste punt van het parcous is. Hieronder wordt het prijzen schema uitgelegd. Met een max van 3.500 deelnemers is dit het perfecte hardloopevenement voor de loper die niet van te masale hardloopwedstrijden houd. 

De beste runs voor jou geselecteerd

Zandvoort circuitrun
8 februari
Zandvoort Circuit Run
Zandvoort 12km, 5km, businessrun en kidsrun
www.zandvoortcircuitrun.nl
Houd je van een bijzonder en afwisselend parcours? Zet dan de Zandvoort Circuit Run maar vast in je agenda. Strand, dorp én duinen komen samen in dit jaarlijkse en sfeervolle loopevenement. Maar wat vooral bijzonder is: je loopt over het circuit! Of je nu voor de hoofdafstand van 12 km kiest, voor een kortere afstand gaat, of met een bedrijventeam wilt lopen de spectaculaire omgeving van Zandvoort wordt jouw runway. Trek jij je snelste schoenen aan en zien we je straks over het circuit van Zandvoort racen? 

Venloop
5 maart
Venloop
Venlo 5, 10 km, Halve marathon, kidsrun, G-loop
www.venloop.nl
In Limburg is het altijd gezellig, in het bijzonder op de een-na-laatste zondag in maart. Want dat is de dag dat de Venloop wordt georganiseerd. Dit evenement is geïnspireerd op de marathon van New York met het idee om net zo'n sfeervol loopevenement in Nederland neer te zetten als in The Big Apple. De joekskapellen, zangkoren, drumbands en andere muziekgezelschappen doen samen met de toeschouwers en vrijwilligers hun uiterste best om het loopfestijn tot een groot feest te maken voor de lopers. Zo worden die kilometers een stuk gemakkelijker! 

Hilversum Cityrun
2 april
Hilversum City Run
Hilversum, 5, 10km, kidsrun, familyrun
www.hilversumcityrun.nl
De mediastad van Nederland wordt voor één dag omgetoverd tot hardloopstad. De Hilversum City Run staat bekend als een van de gezelligste hardloopevenementen van het Gooi. Met volop muziek en publiek bij het start- en finishgebied én langs de route, ben je verzekerd van een aantal sfeervolle kilometers. De avond van tevoren kun je tijdens een speciale ladies run samen met je vriendinnen, zussen, moeder of collega's lekker lopen en een avondje uit combineren. Strik jij je veters voor dit hardloopevenement dwars door het centrum van Hilversum? 
TT-run assen


17 juni
TT-Run
Assen 4.4, 8.8, 13.2 km, kidsrun
www.tt-run.nl
Hardlopen op het TT Circuit in Assen, in de sfeer en beleving van de MotoGP? Dan zit je bij TT-Run wel goed! Enkele duizenden deelnemers staan ook dit jaar weer aan de start bij de zesde editie van deze loopbeleving. Warm jij het heilige asfalt vast op voor de coureurs? Deze run is de officiële opening van de TT Festivalweek. Je kunt kiezen uit één, twee of drie rondes over de baan, dus start op pole position voor een paar snelle kilometers op een supersnel circuit!

Dam tot damloop

17 september
Dam tot Damloop
Amsterdam 10 EM
www.damloop.nl
Wil je verzekerd zijn van een startbewijs voor de Dam tot Damloop op 17 september 2017? Zet dan zaterdag 2 april om 9.00 uur je wekker! Dan start namelijk de inschrijving van deze populaire race van Amsterdam naar Zaandam. Weet je een startnummer te bemachtigen, dan loop je samen met 50.000 andere hardlopers 10 Engelse Mijl van de ene naar de andere stad tijdens deze 32e editie. Aan de sfeer zal het niet liggen, want die is traditiegetrouw geweldig! Er zijn ook een Mini Dam tot Damlopen en de avond van tevoren kun je voor de halve afstand gaan bij de Damloop by night.

Bredase Singelloop
1 oktober
Bredase Singelloop 
Breda 5, 10 km, halve marathon, familieloop
www.bredasesingelloop.nl
Elk jaar, op de eerste zondag van oktober, loopt heel Breda en omgeving uit voor de singelloop. Met afstanden voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper en een familieloop voor het gezin, is er voor ieder wat wils in de Nassaustad. De routes die zijn uitgestippeld, voeren je door de stad langs de singels. De 80.000 toeschouwers en 40 bandjes, dweilorkesten, dj's en dansgroepen zorgen voor de Brabantse sfeer en swingende ambiance. Met een spectaculaire finish op de Grote Markt vier jij de 30e verjaardag van dit geweldige hardloopfeest!