Hardloopkalender 2017

hardloopkalender 2016
Hardlopen en racen
De leukste hardloopevenementen van dit voorjaar.
2017 is jouw jaar. Jij stelt je hardloopdoelen. Je eerste 5K of je snelste tijd op de marathon. Wij helpen je deze doelen te bereiken.

De beste runs voor jouw geselecteerd


19 maart
Stevensloop
Nijmegen 5, 10 km, Halve Marathon
www.stevensloop.nl
Vorig jaar was de allereerste editie van de Stevensloop. Het is de jongste hardloopwedstrijd van Stichting Zevenheuvelenloop die met deze run een echte stadsloop neerzet, met start en finish in hartje Nijmegen. Met drie afstanden is er voor ieder wat wils. Loop je de 10 km of halve marathon? Dan blijf je niet in de binnenstad van Nijmegen, maar steek je via de nieuwe brug de Waal over. Je finisht letterlijk aan de voet van de Stevenskerk, veel markanter wordt het niet!9 april
Cascaderun
Hoogeveen 5 & 10 EM, kidsrun
www.cascaderun.nl
Het noorden staat garant voor een prachtige run over 5 of 10 Engelse Mijl. Op 9 april kun je je alweer voor de 10e keer melden aan de start van de Cascaderun, een evenement waarbij je start en finisht in het centrum van Hoogeveen. De tien gratis startnummers die je vanwege het jubileum met een ludieke zoekactie kon winnen zijn er helaas allemaal uit, maar je kunt je tot een maand van tevoren nog inschrijven via de website. Hoogeveen, here we come!

18 juni
Amersfoort Marathon
Amersfoort 5, 10km, HM, M, kidsrun
www.marathonamersfoort.nl
Nog zo'n mooie Nederlandse marathon. Al sinds 1978 staat deze marathon op het programma. En hoewel het event begonnen is als hardloopwedstrijd tussen Utrecht en Amersfoort, blijf je nu met twee rondes van 21 kilometer in de omgeving van Amersfoort. Is een hele marathon (nog) wat te veel van het goede? Geen probleem, je kunt je ook opgeven voor 5 of 10 kilometer óf de halve marathon. Dit jaar kun je voor het eerst de hele afstand ook in estafette lopen, dus trommel drie loopvrienden op en loop samen de marathon!


10 en 11 juni 
Venlo Stormt
Hindernissen stormloop, diverse afstanden tussen 1,8 en 22,6 km
www.venlostormt.nl
Grrrr... het gaat Stormen in Venlo...
Een afwisselend, uitdagend en origineel parcours met veel Hindernissen. Zowel in de stad als langs de uiterwaarden van de Maas.
Dwars door gebouwen, klimmen op containers, kruipen door een grote modderbak, klauteren over een stellage met cargonetten, roetsjen van een mega waterglijbaan, rauzen over sloopauto's, springen tussen grote en kleine autobanden, tijgeren onder pantservoertuigen, zwemmen in containers gevuld met water en nog veel meer.15 oktober
TCS Amsterdam marathon
Amsterdam, Kidsrun, 10km, 21,1km, marathon
www.tcsamsterdammarathon.nl
Wil jij in oktober genieten van Amsterdam en alles wat de stad jou te bieden heeft? Wil je je een echte atleet voelen en starten en finishen in het historische Olympisch Stadion? Of rennen over de veelbesproken passage onder het prachtige Rijksmuseum? Kom dan naar Amsterdam voor de 42e editie van de TCS Amsterdam Marathon op 15 oktober 2017!
De beste runs voor jou geselecteerd


8 februari
Zandvoort Circuit Run
Zandvoort 12km, 5km, businessrun en kidsrun
www.zandvoortcircuitrun.nl
Houd je van een bijzonder en afwisselend parcours? Zet dan de Zandvoort Circuit Run maar vast in je agenda. Strand, dorp én duinen komen samen in dit jaarlijkse en sfeervolle loopevenement. Maar wat vooral bijzonder is: je loopt over het circuit! Of je nu voor de hoofdafstand van 12 km kiest, voor een kortere afstand gaat, of met een bedrijventeam wilt lopen de spectaculaire omgeving van Zandvoort wordt jouw runway. Trek jij je snelste schoenen aan en zien we je straks over het circuit van Zandvoort racen? 2 april
Hilversum City Run
Hilversum, 5, 10km, kidsrun, familyrun
www.hilversumcityrun.nl
De mediastad van Nederland wordt voor één dag omgetoverd tot hardloopstad. De Hilversum City Run staat bekend als een van de gezelligste hardloopevenementen van het Gooi. Met volop muziek en publiek bij het start- en finishgebied én langs de route, ben je verzekerd van een aantal sfeervolle kilometers. De avond van tevoren kun je tijdens een speciale ladies run samen met je vriendinnen, zussen, moeder of collega's lekker lopen en een avondje uit combineren. Strik jij je veters voor dit hardloopevenement dwars door het centrum van Hilversum? 
 


17 juni
TT-Run
Assen 4.4, 8.8, 13.2 km, kidsrun
www.tt-run.nl
Hardlopen op het TT Circuit in Assen, in de sfeer en beleving van de MotoGP? Dan zit je bij TT-Run wel goed! Enkele duizenden deelnemers staan ook dit jaar weer aan de start bij de zesde editie van deze loopbeleving. Warm jij het heilige asfalt vast op voor de coureurs? Deze run is de officiële opening van de TT Festivalweek. Je kunt kiezen uit één, twee of drie rondes over de baan, dus start op pole position voor een paar snelle kilometers op een supersnel circuit!17 september
Dam tot Damloop
Amsterdam 10 EM
www.damloop.nl
Wil je verzekerd zijn van een startbewijs voor de Dam tot Damloop op 17 september 2017? Zet dan zaterdag 2 april om 9.00 uur je wekker! Dan start namelijk de inschrijving van deze populaire race van Amsterdam naar Zaandam. Weet je een startnummer te bemachtigen, dan loop je samen met 50.000 andere hardlopers 10 Engelse Mijl van de ene naar de andere stad tijdens deze 32e editie. Aan de sfeer zal het niet liggen, want die is traditiegetrouw geweldig! Er zijn ook een Mini Dam tot Damlopen en de avond van tevoren kun je voor de halve afstand gaan bij de Damloop by night.


1 oktober
Bredase Singelloop 
Breda 5, 10 km, halve marathon, familieloop
www.bredasesingelloop.nl
Elk jaar, op de eerste zondag van oktober, loopt heel Breda en omgeving uit voor de singelloop. Met afstanden voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper en een familieloop voor het gezin, is er voor ieder wat wils in de Nassaustad. De routes die zijn uitgestippeld, voeren je door de stad langs de singels. De 80.000 toeschouwers en 40 bandjes, dweilorkesten, dj's en dansgroepen zorgen voor de Brabantse sfeer en swingende ambiance. Met een spectaculaire finish op de Grote Markt vier jij de 30e verjaardag van dit geweldige hardloopfeest!