De HOKA ONE ONE Carbon X 2 is een neutrale hardloopschoen met carbon plaat geschikt voor hardlopers die lange afstanden op hoge snelheid willen lopen. De Carbon X is een der eerste schoenen op de markt met carbon plaat en inmiddels is het alweer tijd voor de Carbon X 2. Net als bij de eerste versie is snel en ver het motto.

De HOKA ONE ONE Carbon X 2 is een aanrader voor hardlopers die tijdens lange trainingen of lange afstandswedstrijden comfort en snelheid willen.


Carbon plaat


De tussen de HOKA's PROFLY X EVA foam en de slijtzool geplaatste carbon plaat zit iets lager in de zool dan in de eerste versie. Het zorgt voor een wat zachter gevoel. Onder de plaat zit een rubber/EVA slijtzool deze zorgt in combinatie met de PROFLY tussenzool voor maximale demping en een zeer responsief karakter.

HOKA ONE ONE Carbon X 2 

Breder platform


De HOKA ONE ONE Carbon X 2 heeft een bredere zool dan de meeste andere carbon plaat-hardloopschoenen. Dit maakt de schoen stabieler. Daarnaast geeft het net iets meer ruimte rond de voorvoet. De HOKA Carbon X 2 heeft net als veel HOKA ONE ONE schoenen de Meta-rocker technologie in de zool. Dit geeft in samenwerking met de carbon plaat een push en het gevoel van voortstuwing. Iets wat typerend is voor HOKA ONE ONE hardloopschoenen.

Bovenwerk


Het bovenwerk is gemaakt van een enkele laag mesh-materiaal. Door dit mesh-materiaal is de schoen licht en ademend. De tong van de schoen is gemaakt van Lycra en zit fijn op de wreef van je voet. De anatomisch gevormde hiel zorgt voor wat extra comfort en voorkomt irritatie rond de achilles. De verstevigingen rond de midvoet zorgen voor een betere omsluiting en een vaster gevoel.

Zoek je een carbon schoen voor trainingen op tempo of voor wedstrijden zonder in te leveren aan comfort dan is de HOKA ONE ONE Carbon X 2 een overweging waard.

Shop HOKA ONE ONE Carbon X 2               

                
Specs


Drop: 5mm
Gewicht dames: 198 gram 
Gewicht heren: 239 gram