Stevige andijviestamppot met houmous, linzen en zoete abrikozen

Deze andijviestamppot met houmous, linzen en abrikozen smaakt heerlijk en vult goed na een lange duurloop. De houmous en linzen geven de traditionele andijviestamppot een romige Oosterse smaak. De abrikozen maken het af. Ben je een vleesliefhebber? Lamsworstjes passen er goed bij.

Voor 2 personen:
– 500 gram kruimige aardappels
– 1/4 bos andijvie
– 4 eetlepels Sabra Houmous Classic
– 1 zoete ui
– 50 ml amandelmelk
– 2 handjes abrikozen
– 1 tl komijn
– 1 tl kaneel
– peper en zout

Schil de aardappels en breng ze in een pan met water aan de kook tot ze gaar zijn. Giet ze daarna af, voeg de amandelmelk en houmous eraan toe en stamp samen fijn. Snijd de andijvie fijn en voeg ook deze toe. Breng het geheel op smaak met peper, zout, kaneel en komijn. Serveer met de in stukjes gesneden abrikozen.

Stoven en stampen