Hardloopkalender 2018

hardloopkalender 2016
Hardlopen en racen
De leukste hardloopevenementen van dit voorjaar.
2018 is jouw jaar. Jij stelt je hardloopdoelen. Je eerste 5K of je snelste tijd op de marathon. Wij helpen je deze doelen te bereiken.

De beste runs voor jou geselecteerd

Groet uit Schoorl
11 februari

Groet uit Schoorl
Schoorl Kidsrun, 10km, NK10km, halve marathon en 30km. 
www.groetuitschoorl.nl
Deze populaire run door het schitterende bos en duingebied van Schoorl trekt elke tweede zondag van februari 8.500 enthoisiaste lopers naar de Noord-Hollandse badplaats. Welke Schoorl-lopr je ook hoort, het mooie en afwisselende parcours wordt altijd geprezen. Al meer dan 40 jaar kan de organisatie bogen op de traditie van een van de mooiste runs van het jaar. Heb jij je al ingeschreven? Doe het gauw, voordat deze vol is!

Stevensloop 2018
18 maart
Stevensloop
Nijmegen 5, 10 km, Halve Marathon
www.stevensloop.nl
Vorig jaar was de allereerste editie van de Stevensloop. Het is de jongste hardloopwedstrijd van Stichting Zevenheuvelenloop die met deze run een echte stadsloop neerzet, met start en finish in hartje Nijmegen. Met drie afstanden is er voor ieder wat wils. Loop je de 10 km of halve marathon? Dan blijf je niet in de binnenstad van Nijmegen, maar steek je via de nieuwe brug de Waal over. Je finisht letterlijk aan de voet van de Stevenskerk, veel markanter wordt het niet!


Hilversum Cityrun 2018
15 april
Hilversum City Run
Hilversum, 5, 10km, kidsrun, familyrun
www.hilversumcityrun.nl
De mediastad van Nederland wordt voor één dag omgetoverd tot hardloopstad. De Hilversum City Run staat bekend als een van de gezelligste hardloopevenementen van het Gooi. Met volop muziek en publiek bij het start- en finishgebied én langs de route, ben je verzekerd van een aantal sfeervolle kilometers. De avond van tevoren kun je tijdens een speciale ladies run samen met je vriendinnen, zussen, moeder of collega's lekker lopen en een avondje uit combineren. Strik jij je veters voor dit hardloopevenement dwars door het centrum van Hilversum? 


Venlo Stormt 2018
9 en 10 juni 
Venlo Stormt
Hindernissen stormloop, diverse afstanden tussen 1,8 en 22,6 km
www.venlostormt.nl
Grrrr... het gaat Stormen in Venlo...
Een afwisselend, uitdagend en origineel parcours met veel Hindernissen. Zowel in de stad als langs de uiterwaarden van de Maas.
Dwars door gebouwen, klimmen op containers, kruipen door een grote modderbak, klauteren over een stellage met cargonetten, roetsjen van een mega waterglijbaan, rauzen over sloopauto's, springen tussen grote en kleine autobanden, tijgeren onder pantservoertuigen, zwemmen in containers gevuld met water en nog veel meer.


Amersfoort marathon 2018
10 juni
Amersfoort Marathon
Amersfoort 5, 10km, HM, M, kidsrun
www.marathonamersfoort.nl
Nog zo'n mooie Nederlandse marathon. Al sinds 1978 staat deze marathon op het programma. En hoewel het event begonnen is als hardloopwedstrijd tussen Utrecht en Amersfoort, blijf je nu met twee rondes van 21 kilometer in de omgeving van Amersfoort. Is een hele marathon (nog) wat te veel van het goede? Geen probleem, je kunt je ook opgeven voor 5 of 10 kilometer óf de halve marathon. Dit jaar kun je voor het eerst de hele afstand ook in estafette lopen, dus trommel drie loopvrienden op en loop samen de marathon!


Dam tot Damloop 2018
22 en 23 september
Dam tot Damloop
Amsterdam 10 EM
www.damloop.nl
De Damloop is een begrip in de hardloopwereld. Deze populaire loop zit binnen een mum van tijd vol. Weet jij een startnummer te bemachtigen? En ga je voor 5EM door de donkere straten van Zaandam tijdens de Damloop by Night? Of kies je voor de 10EM die de volgende dag van Amsterdam naar Zaandam loopt? Welke keuze je ook maakt, aan de sfeer zal het niet liggen, want die is elk jaar weer geweldig.


Amsterdam marathon 2018
21 oktober
TCS Amsterdam marathon
Amsterdam, Kidsrun, 10km, 21,1km, marathon
www.tcsamsterdammarathon.nl
Wil jij in oktober genieten van Amsterdam en alles wat de stad jou te bieden heeft? Wil je je een echte atleet voelen en starten en finishen in het historische Olympisch Stadion? Of rennen over de veelbesproken passage onder het prachtige Rijksmuseum? Kom dan naar Amsterdam voor de 43e editie van de TCS Amsterdam Marathon op 21 oktober 2018!
De beste runs voor jou geselecteerd

Utrecht marathon 2018
18 maart
Utrecht marathon
Utrecht 5, 10km, halve marathon, marathon, kidsrun
www.utrechtmarathon.com
Van 1 km voor de allerkleinsten tot een hele marathon voor de kilometervreters, bij de Utrecht Science Park Marathon komt het allemaal voorbij. Dus zet zondag 18 maart in je agenda. Kies je voor de hele marathon? Van doeltijd 2:45 tot 4:45 kun jij je laten hazen door de pacers. Dus... ga jij voor een PR?


Rotterdam marathon 2018
7 en 8 april
NN Rotterdam marathon
Rotterdam, kidsrun, 4,2km stadsrun, 10km, marathon, marathon estafette
www.nnmarathonrotterdam.nl
In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 vindt de 38e editie van de NN Marathon Rotterdam plaats. Zowel de absolute wereldtop als duizenden lopers uit binnen- en buitenland ervaren hoe het is om te finishen op de beroemde Coolsingel. Het marathonweekend is op die manier een mix van (top)sport en volksfeest. Geen andere marathon in Nederland kan de sfeer in Rotterdam evenaren met ruim 950.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours.


Brandloyalty Vestingloop Den Bosch 2018
27 mei
BrandLoyalty Vestingloop Den Bosch
Den Bosch, 1km kidsrun, 5, 10 en 15km.
www.vestingloop.nl
Je start vanaf het Paleiskwartier en loopt vervolgens een stuk door de binnenstad naar Het Bossche Broek en dan langs de vesting naar de finish op de Parade. Ze noemen deze vestingloop ook wel hét gezelligste hardloopevenement van Zuid- Nederland. En natuurlijk scoor je na jouw prestatie nog een echte Bossche bol!


Almere Cityrun 2018
10 juni
Almere Cityrun
Almere, 4, 7, 14km, halve marathon en een kidsrun
www.almerecityrun.com
Ben jij klaar voor de Almere Cityrun 2018? Met afstanden van 4 tot en met 21 km kan iedereen er terecht. Van beginner tot gevorderde loper, van schildpad tot snelheidsduivel en van jong tot oud. Reken op een bijzondere Almere-medaille bij deze run die je door City Mall Almere en langs het Weerwater voert. Ben jij erbij?


TT-run assen 2018

23 juni
TT-Run
Assen 4.4, 8.8, 13.2 km, kidsrun
www.tt-run.nl
Normaal schieten de racers met wel 300 km/uur over dit parcours. Die snelheid haal jij waarschijnlijk nét niet, maar reken wel op een supersnel parcours: zonder hobbels, hoeken en obstakels. Niets staat je in de weg, de &lsquoCathedral Of Speed&rsquo is voor één dag jouw terrein met 1, 2 of 3 rondes over de baan. Dus zin in snelheid? Time to #RunYourFast!


Bredase Singelloop 2018
7 oktober
Amgen Bredase Singelloop 
Breda 5, 10 km, halve marathon, familieloop (INSCHRIJVING VANAF 1 MEI 2018)
www.bredasesingelloop.nl
Het is inmiddels een goede bekende in Breda en omgeving: de Bredase Singelloop. De Brabantse gezelligheid van dit evenement is een trekker voor lopers van heinde en verre. Maar gezelligheid en snelheid blijken ook nog eens prima samen te gaan. Het parcours is namelijk niet alleen mooi, maar ook nog eens snel. Maak jij je op voor een Brabants feest én een recordtijd?


NN Zevenheuvelenloop 2018
17 & 18 november
NN Zevenheuvelenloop
Nijmegen 7, 15 km, kidsrun en bedrijvenloop.
www.nnzevenheuvelenloop.nl
De NN Zevenheuvelenloop is al sinds jaar en dag een run waar veel lopers vol lof over praten. Eenmaal gelopen verovert deze 15km lange run een plekje in je lopershart. De route voert alle lopers over zeven pittige heuvels in dit prachtige in en rondom Nijmegen. Maar finishen doe je middenin de stad, wat een feest! Liever een kortere afstand? Doe dan op 17 november mee aan de Zevenheuvelennacht en loop 7km door het donker, met geweldige lichtshows langs het parcours.