Maurten sportdrink voor betere hardloopprestaties

“Sports Drinks Reinvented” is de slogan van het Zweedse sportvoedingsmerk Maurten. Geen loze claim als je bedenkt dat alle grote marathons in de afgelopen anderhalf jaar zijn gewonnen door atleten die Maurten gebruiken.Volgens insiders kan de sportdrank wel 4% prestatieverbetering opleveren. Is je interesse gewekt?


Toplopers zoals Mo Farah, Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang en onze Nederlans recordhouder Abdi Nageeye drinken Maurten tijdens al hun trainingen en wedstrijden. Eliud Kipchoge gebruikte Maurten toen hij de marathon bijna onder de twee uur liep. Zo werkt het:


Slimme oplossing


Als hardloper gebruik je koolhydraten als brandstof. Om sneller of comfortabeler te lopen is het zinvol om je energie tijdens een wedstrijd aan te vullen, bijvoorbeeld met een sportdrank, gels of repen. Een goede dosering is daarbij cruciaal. Uit onderzoek is gebleken dat een hardloper ongeveer 40 gram koolhydraten per 500ml water kan opnemen. Meer koolhydraten (en suiker) in een sportdrank zorgt voor maagproblemen. Maurten heeft hier een slimme oplossing voor bedacht.


Hydrogel Sportsdrink


Maurten is een Hydrogel Sportsdrink. Dat wil zeggen dat Maurten gedronken kan worden als water, maar eenmaal in de maag, een zure omgeving, verandert in een gel-achtige substantie. Doordat de gel koolhydraten en elektrolyten als het ware inkapselt, wordt Maurten niet als koolhydraat herkend en stuurt de maag het onmiddellijk door naar de darmen. Hier is de omgeving minder zuur waardoor de gel uiteenvalt en de koolhydraten vrijkomen. Via de darmwand kunnen de koolhydraten gemakkelijker worden opgenomen. Door dit principe kan in Maurten sportdrank meer dan 80g koolhydraten opgelost worden per 500ml. Het resultaat: met iedere slok krijg je snel een relatief grote hoeveelheid koolhydraten tot je beschikking, zonder maag- en darmklachten.

Maurten Sportdrink

 

Vijf ingrediënten


Sporters gebruiken sportdrank om koolhydraten binnen te krijgen. Daarom heeft Maurten het simpel gehouden door slechts vijf ingrediënten te gebruiken. Kleur- en smaakstoffen ontbreken, net als andere onnodige toevoegingen die vaak negatief kunnen werken.


Organiseer je inname slim


Wil jij ook beter presteren met Maurten? Dat kan. Organiseer je inname slim: gebruik een sachet Maurten 320 voor de marathon; je krijgt dan 80g koolhydraten binnen. Gebruik tijdens de race nogmaals een Sachet 320 door de flessen van je bottlebelt te vullen met 500ml Maurten. Daarnaast kun je nog een of twee gels gebruiken. Zo kun je tijdens lange duurinspanningen op de cruciale momenten extra direct beschikbare energie tanken. Na de race kun je snel aanvullen door nogmaals een Sachet 320 te gebruiken.

Waarom zou jij iets anders drinken dan de sportdrank die door grote atleten als “revolutionair” bestempeld wordt?

Maurten Sportdrink

 

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.Run2Day op Facebook

Run2Day op Instagram