Chat with us, powered by LiveChat

Online loopanalyse

Welkom bij Run2Day's online loopanalyse. Deze analyse bestaat uit vier stappen en helpt jou online bij het vinden van de meest geschikte hardloopschoenen. Volg de vier stappen en kom er achter hoe jij hardloopt en welke hardloopschoenen wij jou aanbevelen.

Het liefst zien wij je natuurlijk verschijnen in een van onze winkels waar je de gehele Run2Day hardloopanalyse kunt doorlopen en uitgebreid schoenen kunt testen. Wij begrijpen echter, zeker gezien de huidige omstandigheden, dat niet iedereen naar de winkel kan of wil komen. Speciaal daarvoor hebben wij de online hardloopanalyse ontwikkeld waarbij wij je op basis van de opgestuurde video en informatie zo goed mogelijk adviseren.

Voordelen om naar een Run2Day winkel te gaan:

- Nadat we weten wat je looppatroon is kun je meerdere modellen testen en kunnen we deze samen analyseren met behulp van ons digitale loopanalyse systeem.
- Je mag zowel in de winkel maar ook buiten de winkel op straat de schoenen uitgebreid testen.

Vanwege de Coronacrisis hanteren alle Run2Day winkels een deurbeleid. Dit betekent dat er een maximaal aantal klanten in de winkel wordt toegelaten om de veiligheid van klanten en personeel te kunnen waarborgen. Mocht je één op één advies willen tijdens rustige momenten, neem dan telefonisch contact op met jouw Run2Day winkel. Er zijn rustige momenten gedurende de dag en sommige winkels hebben ook private shopping mogelijkheden.

STAP 1: Een video opnemen


Plaats je camera of smartphone staand op de grond. Als je geen statief hebt, zet je smartphone tegen iets aan of vraag dan iemand om hulp. Start met hardlopen voor de camera en loop in een rechte lijn ongeveer 20m heen en keer dan om en loop weer terug. Herhaal dit twee keer. Voor de duidelijkheid, met lopen wordt hardlopen bedoeld. Dit hoeft niet heel hard maar net als in het voorbeeld hieronder.

Als je een paar hardloopschoenen hebt, draag dan het minst ondersteunende paar dat je bezit. Registreer minimaal tweemaal heen en weer lopen in een rechte lijn voor de camera. Heb je een smartphone die ook slowmotion beelden kan opnemen dan vragen we deze ook toe te voegen.

Video uploaden

Upload de video via onze beveiligde Wetransfer naar ons toe. Heb je al hardloopschoenen dan zijn wij heel benieuwd naar je slijtpatroon én de hardloopschoen die je al in je bezit hebt. Voeg aan de Wetransfer ook een tweetal foto’s van je huidige hardloopschoenen toe exact zoals hieronder aangegeven.

STAP 2: Een beetje info over jou


Naast het analyseren van je videobeelden, moeten we ook wat vragen stellen over jou en je manier van hardlopen. Vragen zoals hoe lang je hebt gelopen, je gemiddelde wekelijkse kilometerstand, je gewicht, lengte en het type ondergrond waarop je loopt zijn allemaal belangrijke informatie voor ons om je zo goed mogelijk van advies te kunnen voorzien.

In het formulier hieronder stellen we je ook enkele vragen over je training. Beantwoord zoveel mogelijk van deze vragen om ons te helpen een zo nauwkeurig en persoonlijk mogelijke analyse te geven.

STAP 3: DESKUNDIGE ANALYSE


Onze Run2Day Expert analyseert jouw videobeelden en beoordeelt jouw loopstijl om zo je pronatie niveau vast te stellen. Daarnaast berekenen we de afwijking van je voeten. We analyseren jouw manier van afwikkelen frame voor frame tijdens elke stap die wordt gezet, van de landingsfase tot het afrollen van de tenen, en identificeren zowel je pronatie niveau als je individuele afwikkelpatroon. Hieruit kunnen we zien of je overproneert, een neutrale hardloper bent of dat je onderproneert.

STAP 4: Onze aanbeveling


Na beoordeling van je videobeelden, zal onze specialist feedback geven op de bevindingen, inclusief een gedetailleerde analyse van jouw looppatroon, en onze aanbevelingen met betrekking tot het beste type hardloopschoen voor jou - samen met eventuele aanvullende suggesties die volgens ons nuttig kunnen zijn.

We beantwoorden ook graag al jouw verdere vragen (per e-mail of bel ons op 030 231 59 63). Onze analyse geeft je een belangrijk inzicht in jouw loopstijl en helpt je bij het kiezen van de juiste hardloopschoenen. Dit betekent verbeterde prestaties en een verminderd risico op blessures ... dus waar wacht je nog op?

DISCLAIMER


Het gebruik van Run2Day's Online loopanalyse is voor eigen risico. Als je een lichte blessure hebt of terugkomt van een blessure dan raden we je sowieso aan om naar een Run2Day winkel te komen.