Chat with us, powered by LiveChat
Run2Day Loopanalyse

SAMEN ZOEKEN WE
DE JUISTE SCHOEN

Lees meer

Onze loopanalyse

Hardloopschoenen zijn er in alle soorten, maten en kwaliteitsniveaus. Er zijn ongeveer 150 verschillende type schoenen die gekenmerkt kunnen worden als goede hardloopschoenen. Deze schoenen zijn alleen lang niet voor iedereen geschikt. Een goede hardloopschoen wil niet zeggen dat het ook een goede schoen voor jou is!

Digitale videoanalyse


Bij Run2Day maken we gebruik van een digitaal videoanalysesysteem. We maken een opname van je voeten en loopstijl en bekijken deze beelden vertraagd terug. We kunnen zelfs de hoeken berekenen voor de afwijking van je voeten. Onze medewerkers, allemaal experts op het gebied van hardlopen én in het analyseren van voeten, voeren deze analyse bij je uit. Voor de eerste analyse krijg je een neutrale schoen. Zo kunnen onze experts zien of je voet bijvoorbeeld naar binnen doorzakt (overproneert) en in welke mate dit gebeurt. Op basis van deze analyse en enkele aanvullende analyses bepalen onze medewerkers welke schoenen qua stabiliteit, demping en pasvorm het beste bij jou passen. Uiteraard spelen je hardloopdoelstellingen, de ondergrond waarop je loopt en je lichaamsbouw ook een belangrijke rol. Meestal blijven er twee tot drie verschillende typen schoenen van verschillende merken over die het meest geschikt voor je zijn. Dan is de keuze aan jou: welke schoenen zitten het lekkerst en eventueel speelt het leuke kleurtje ook een rol. Wil je meer weten over de pronatietypen?

Laat je niet verleiden door kleur


Wanneer je niet doorzakt (overproneert) wil dat niet zeggen dat alle neutrale schoenen geschikt zijn. Binnen de categorie neutrale schoenen is ontzettend veel verschil in stabiliteit. Het kan heel goed zijn dat jij een hele stabiele neutrale schoen nodig hebt, terwijl je trainingsmaatje een minder stabiele schoen nodig heeft. Laat je dus niet verleiden door de kleur van een schoen en koop hardloopschoenen altijd na een loopanalyse. Voor kwaliteitsschoenen betaal je ongeveer dezelfde prijs. Je hoeft geen afspraak te maken voor een loopanalyse. De medewerkers in onze winkels staan altijd voor je klaar.

APK voor je hardloopschoenen


Heb je hardloopschoenen die speciaal voor jou zijn aangemeten maar twijfel je of ze nog goed zijn? Kom langs voor een APK voor je schoenen in één van onze winkels!

This is default alt image

Samen met jou bekijken we je huidige hardloopschoenen. Aan de hand van het slijtpatroon krijgen we een goede indicatie hoe jij loopt. Van kilometer 1 waarbij je nog fris en fruitig loopt tot de kilometers waarbij je het zwaarder krijgt en wellicht wat verandert in loopstijl. Deze schoenen APK doen we altijd eerlijk in onze winkels.

This is default alt image

Het statische onderdeel van de Run2Day schoenadvies-methode bestaat uit een computerbegeleide voetanalyse waarbij onder andere de voeten, voetbogen en de positie van de enkels bekeken worden. Hieruit volgt een advies of individuele inlegzolen effectief zullen zijn voor jou als loper. Met de toevoeging van inlegzolen in je schoenen loop je als het ware met op maat gemaakte hardloopschoenen.

This is default alt image

De Run2Day schoenadvies methode houdt naast stabiliteit ook meer rekening met de verschillen in opbouw van de tussenzool. We onderscheiden maximum cushioning, responsive cushioning en light cushioning schoenen binnen iedere stabiliteits categorie. Op basis van persoonlijke voorkeur, het bewegingspatroon en de effecten van de schoen daarop en de persoonlijke doelstelling zal de keuze van de juiste hardloopschoen nu uit een diverser aantal soorten schoenen gemaakt worden.

Bij Run2Day zijn we allemaal gek van hardlopen. Daarom kunnen we je ook goed adviseren. We kennen de fun, de verslaving, de vermoeidheid, de spierpijn, de emotie en alles wat bij hardlopen hoort. En daarom nemen we alleen genoegen met de beste producten. In ons assortiment vind je alleen producten van top kwaliteit. We hebben een breed aanbod van trainingsschoenen, wedstrijdschoenen en spikes. En de nieuwste hardloopkleding; functioneel, trendy, eigentijds en van alle succesvolle sportmerken.

De nieuwste hardloopschoenen