Chat with us, powered by LiveChat

Advies

Wij zijn Run2Day en we zijn er van overtuigd dat iedereen kan hardlopen én dat jij meer kunt dan je denkt. Ons team van experts doet er alles aan om je te helpen jouw doelen te realiseren. Alles? Nou ja bijna alles dan. Die heerlijke training, geweldige race of die fantastische pr moet je natuurlijk wel zelf lopen!

Als je een Run2Day binnenloopt en de wand met al die hardloopschoenen bekijkt, hoef je aan één ding niet te twijfelen: alle getoonde hardloopschoenen zijn goed. Zonder uitzondering. Er is één maar: niet elke goede hardloopschoen is per definitie geschikt voor jou. Zo zijn stabiliteit, demping en pasvorm - stuk voor stuk belangrijke eigenschappen - bij geen enkele schoen gelijk. Om over kleuren en prijs, van secundair belang weliswaar, nog maar niet te spreken. Kortom het bepalen van de juiste hardloopschoen kan best een lastige kwestie zijn?! Maar met onze schoenadvies experts komen we altijd tot een match tussen loopstijl en hardloopschoen die bij jou past.

This is default alt image

Samen met jou bekijken we je huidige hardloopschoenen. Aan de hand van het slijtpatroon krijgen we een goede indicatie hoe jij loopt. Van kilometer 1 waarbij je nog fris en fruitig loopt tot de kilometers waarbij je het zwaarder krijgt en wellicht wat verandert in loopstijl. Deze schoenen APK doen we altijd eerlijk in onze winkels.

This is default alt image

Het statische onderdeel van de Run2Day schoenadvies-methode bestaat uit een computerbegeleide voetanalyse waarbij onder andere de voeten, voetbogen en de positie van de enkels bekeken worden. Hieruit volgt een advies of individuele inlegzolen effectief zullen zijn voor jou als loper. Met de toevoeging van inlegzolen in je schoenen loop je als het ware met op maat gemaakte hardloopschoenen.

This is default alt image

De Run2Day schoenadvies methode houdt naast stabiliteit ook meer rekening met de verschillen in opbouw van de tussenzool. We onderscheiden maximum cushioning, responsive cushioning en light cushioning schoenen binnen iedere stabiliteits categorie. Op basis van persoonlijke voorkeur, het bewegingspatroon en de effecten van de schoen daarop en de persoonlijke doelstelling zal de keuze van de juiste hardloopschoen nu uit een diverser aantal soorten schoenen gemaakt worden.

This is default alt image

Op basis van een videoanalyse wordt bepaald of je een hardloopschoen uit de categorie neutral, support of control nodig hebt. Er worden opnames gemaakt van voeten en loopstijl, die vervolgens vertraagd worden teruggekeken. Aan de hand van deze beelden worden de mate van stabiliteit en demping van de schoen bepaald. Bij overpronatie wordt een hardloopschoen uit de categorie support aangeraden en bij een neutrale loopstijl komen de hardloopschoenen uit de categorie neutraal naar voren.

De nieuwste hardloopschoenen