Chat with us, powered by LiveChat

SPORTBEHA, een MUST VOOR ELKE DAME

Een van de meest onderschatte items in de kledingkast van sportende vrouwen; de sportbeha. We krijgen regelmatig vragen over de nut en noodzaak van een sportbeha. Lees verder waarom een sportbeha een absolute must is voor elke sportende vrouw en waar je op moet letten bij de aankoop.

Sportbeha's

Wat gebeurt er met je borsten

als je hardloopt?


Borsten bestaan uit vet- en bindweefsel, vocht en klieren. Borsten hebben dus geen spieren die bewegingen tijdens het sporten kunnen opvangen. Bovendien zitten borsten alleen vast aan de borstwand, waardoor ze super gevoelig zijn voor beweging. Gelukkig is er hier een oplossing voor; een sportbeha. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat borsten tijdens het sporten bewegingen in de vorm van een acht maken. Dit kan tot pijn en ongemak leiden, maar ook tot overbelasting van je nek en boven rug en op langere termijn zelfs schade toebrengen aan het weefsel van je borsten. Dit geldt niet alleen voor vrouwen met grote borsten. Elke borst heeft specifieke ondersteuning nodig tijdens het sporten om onherstelbare schade te voorkomen.

sportbehas een must have voor dames

Must-have voor hardloopsters


Een goede sportbeha is dus een must-have voor elke hardloopster. Voor zo’n beetje elke sport zijn er speciale beha’s en tops. Een pittige baantraining vraagt om meer ondersteuning dan een yoga-lesje. Als je een sportbeha gaat kopen, zorg dan dat je met een goed passend model naar huis gaat. Dat klinkt logisch, maar veel vrouwen weten niet precies welke behamaat ze hebben. Zoek dat dus eerst uit, eventueel met behulp van meetlint en internet, bhmaat.nl is een makkelijke site waar je snel jouw maat kunt checken. Onze Run2Day medewerkers kunnen je hier ook in adviseren.

Waar moet ik op letten?


Do's

  • Bekijk voor het passen voor welke sport (intensiteit) de beha geschikt is, spring even op en neer in de paskamer om te checken of de beha voldoende steun geeft.
  • Doe, tijdens het passen, je armen omhoog om te controleren of de beha niet omhoog kruipt.
  • Hang even voorover en schud je borsten goed in de beha; komen ze er daarna aan de bovenkant een beetje uit, dan is de cupmaat te klein.
  • Trekt de beha aan de achterkant omhoog, dan is de omvang te wijd of de cupmaat te klein.
  • Voel of de stof zacht is en geen vervelende naden aan de binnenkant heeft. Die kunnen namelijk gaan schuren op je huid. Als je veel zweet kun je daar zelfs schaafwondjes aan overhouden. Toch last van een schurende beha? Stop stukjes zeemleer op de plaatsen waar de beha toch nog schuurt, of smeer je huid goed in met vaseline


Dont's

  • Twee gewone beha’s over elkaar.

sportbehas een must have voor hardloopsters
sportbehas een must have voor dames

Cupmaat berekenen


Ben je niet zeker van je maat? Met onderstaande stappen kun je gemakkelijk je cupmaat berekenen;

Stap 1: Meet in centimeters onder de borsten langs (til je borsten daarvoor iets omhoog en leg het lint erlangs. Dit is je omvangmaat van je beha (klik hier voor begeleidende tabel)

Stap 2: Meet tijdens het dragen van een gewone beha over de borsten heen. Let op dat je recht meet over het grootste deel van de borst, meestal over de tepels. Dit is de cupmaat.

Stap 3: Ga uit van je onderbuste maat in de tabel en volg de kolom naar de cupmaat.

Voorbeeld: Je hebt een onderbuste maat gemeten van 79 cm en een overbuste maat van 99 cm. In de tabellen kom je dan uit op een 80D. Bij twijfels over het opmeten van je beha-maat kun je in al onze winkels terecht of stuur je vraag naar: klantenservice@run2day.nl

Shop onze Sportbeha's