Naast kletsrondjes met vrienden, vogelkijkrondjes met slechts rustige gedachten of rennen met een hardcore playlist, ook luisteren naar een podcast is een bezigheid waarmee veel lopers zich kilometerslang vermaken. We zetten daarom de 10 beste hardloop podcasts voor je op een rij:

1. De Pacer


Loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert bespreken de wereld van het hardlopen – en met name die van de marathon. Ze nodigen inspirerende gasten uit en haken in op de actualiteit. Verwacht deskundige kroegpraat over momenten die voor iedere loper op elk niveau herkenbaar zijn.

2. Looppraat


Elke maand bespreken fanatieke lopers Anton-Jan Thijssen en Tim Baks samen met een spraakmakende gast het laatste loopnieuws, delen ze tips en geven ze reviews. Van de laatste hardloopapps en technologische ontwikkelingen tot gesprekken met topatleten en andere inspirerende lopers.

3. Running Solutions


De podcast om een betere hardloper te worden. Marcel Tiggelman van Oryx Movement en Jorin Kamps van Running Solutions bespreken onderwerpen omtrent hardlooptechniek, hardloopblessures etc. Alles om jou een sterkere, betere en slimmere hardloper te maken!

4. Naar de vaantjes


Susan Krumins en Imo Muller, bekend van de podcast Susy Q&A, introduceren ‘Naar de vaantjes!’, een podcast over hoe jij jezelf kunt uitdagen ALLES uit het hardlopen te halen. Ze spreken de meest inspirerende gasten; van Olympische topatleten tot recreatieve lopers met een bijzonder verhaal. En ze leren van experts alles op het gebied van voeding, training, blessures en mentale kracht.

5. Over rennen- met Sander Hogendoorn


De podcastserie Over Routines heeft een subserie genaamd Over Rennen, met onderwerpen als motivatie en het perfecte hardloopschema. Deskundigen als Eric Scherder en Klaas Boomsma zijn o.a. aan het woord.

6. Klaas en Koen lopen weg


Klaas Boomsma en Koen de Jong zijn op zoek naar zingeving en avontuur. De mateloosheid had bij de heren een destructief randje maar nu lopen ze graag hard. Een van de 2 is veganist en de andere mediteert iedere dag. Nu ouwehoeren ze over hardlopen, Johnny Cash, kip, Stryd, mediteren en meer.

7. De Jogclub


Wereldkampioen Seppe en ultraloper Bobby gaan op zoek naar de beste verhalen in de sportwereld. Van Olympische kampioenen tot coaches, diëtisten en lokale helden, ze passeren allemaal de revue.

8. De Running Crew


De podcast van Trenara, dé hardloopapp van de Lage landen. Joris en Christophe delen een passie voor hardlopen. Ze bespreken elk denkbaar aspect van hun sport.

9. Doctors of Running


Een Engelstalige podcastserie gemaakt door fysiotherapeuten om je te voorzien van allerlei informatie over de kunst en wetenschap van het hardlopen. En wat je daarbij voor schoenen aantrekt! Naast hardloop gerelateerde onderwerpen komen hier ook uitgebreide schoen reviews aan bod.

10. Sweatelite


Engelstalige podcastserie waarin interviews met atleten, coaches en sportwetenschappers aan bod komen. Allemaal over hardlopen!