Na je marathon zijn veel hardlopers al op zoek naar nieuwe avonturen. Maar om goed op nieuwe wedstrijden te focussen, moet je tijd vrijmaken om extra aandacht te besteden aan dat ene facet van hardlopen waar nooit genoeg aandacht aan kan worden besteed: herstel. Voor de een is dit een routine en voor de ander een verbeterpunt. We benadrukken dit essentiële onderdeel om van jou de beste hardloper ooit te maken, met deze 10 onmisbare tips voor optimaal herstel:

1. Slaap


Zo lang je maar kan en zorg voor periodes van complete inactiviteit. Je lijf moet tot rust komen. Alles om die body battery te sparen en weer op te laden.

2. Eet


Zorg voor een dosis eiwitten na je training en eet zo voedzaam mogelijk. Beperk snelle suikers tot een minimum.

3. Rol


Zodra de ergste spierpijn is gezakt maak je je spieren lekker los met een foamroller.

4. Smeer


Laat je pijntjes geen blessures worden door ze de kop in te drukken met Icepower producten.

5. Beweeg


Rust is ook training, maar een wandeling of fietstocht is ook herstel.

6. Drink


Hydrateer je lichaam gedurende de dag en neem na je training elektrolyten in een bruistablet of een hersteldrankje zoals Doubdle.

7. Haal adem


Om beter te ontspannen en je hartslag in rust te laten zakken haal je bewust en rustig adem. Zet je buik wat uit als je inademt en adem zo lang mogelijk uit.

8. Cool down


Letterlijk, door een koude douche of bad te nemen.

9. Rek


Doe een dagdeel na je training wat yoga oefeningen om die strakke spieren wat meer ruimte te geven.

10. Doorbloed


Naast tip 3, 4, 5, 8, en 9: Gun jezelf een gun. Een massage gun is een hardlopers allerbeste vriend. Hij staat 24/7 paraat voor je hele lijf.