Geef jouw oude hardloopschoenen een tweede leven. Ruil ze in bij Run2Day en steun hiermee het goede doel Right To Play, dat kinderen in ontwikkelingslanden laat sporten en spelen.

Neem van t/m 29 juni je oude schoenen mee naar de Run2Day winkel bij jou in de buurt. Jij ontvangt maar liefst €20,- tot €40,- korting op je aanschaf van een nieuw paar hardloopschoenen. Ook ontvang je deze korting online in onze Run2Day webshop.
De ingeleverde oude schoenen worden gesorteerd door KICI. De nog bruikbare oude schoenen worden  verdeeld onder mensen in ontwikkelingslanden die zich normaliter geen schoenen kunnen veroorloven. De onbruikbare schoenen worden gedemonteerd; de verschillende materialen worden gescheiden en zoveel mogelijk gerecycled. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan Right To Play.

Right To Play
Top-snowboardster en Olympisch gouden medaille-winnares Nicolien Sauerbreij is ambassadrice van Right To Play. Nicolien is erg enthousiast over de Shoe2Care actie van Run2Day. Zij  heeft meteigen ogen kunnen zien wat het belang is van sport en spel voor kinderen;
“Ook al spreek je elkaars taal niet, sport verbroedert. Je wilt winnen, moedigt elkaar aan en uiteindelijk begrijp je elkaar volledig. Right To Play zet wereldwijd de universele waarden van sport en spel in voor de ontwikkeling van kinderen. Tijdens mijn bezoek aan de Palestijnse gebieden zag ik met eigen ogen hoe effectief en nodig dit is.”

 


Met Shoe2Care sla je meerdere vliegen in één klap; je ontvangt een mooie korting op je nieuwe hardloopschoenen, draagt bij aan de reductie van de afvalstroom, helpt mensen in ontwikkelingslanden aan schoeisel en steunt het goede doel Right To Play!

In 2013 heeft Run2Day op deze wijze ruim 2300 kg schoenen ingezameld. De opbrengst hiervan was maar liefst €4000,- en is in zijn geheel aan Right To Play gedoneerd. Run2Day streeft ernaar de opbrengst dit jaar weer sterk te verhogen!