De Mizuno x Rijksmuseum Wave Skyrise 2 hardloopschoenen zijn voor de neutrale hardloper en is een limited editie. Ga jij voor een schoen die je meer energie teruggeeft? Dan is deze nieuwe versie in samenwerking met het Rijksmuseum en de TCS Amsterdam marathon iets voor jou.

Ieder jaar maakt Mizuno een limited editie ten tijde van de Amsterdam Marathon. Ook dit jaar is er een limited Mizuno hardloopschoen ontworpen. De samenwerking is met het Rijksmuseum ter ere van de binding met Japan. Het idee achter het ontwerp van deze hardloopschoen is ontstaan in het Aziatische paviljoen van het Rijksmuseum waar een collectie sculpturen, Boeddha's en Kimono's te zien is. Het gezamenlijke doel is om prachtige Japanse kunst en traditie te delen met hardlopers en hen te inspireren op hun reis: voor, tijdens en na de marathon. Samen met het Rijksmuseum willen we een positieve boodschap brengen na een jaar van onzekerheid en vele uitdagingen. Leidraad zijn traditionele Japanse kimono’s uit het Rijksmuseum met patronen van kraanvogels die symbool staan voor een lang leven en geluk.

De Mizuno x Rijksmuseum Wave Skyrise 2 is een comfortabele, neutrale hardloopschoen met een responsieve ENERZY-foam zool.

Let op! De schoen is unisex dit betekent dat de schoen tot US maat 7 een dames leest heeft. Verder zijn de maten gebaseerd op een heren leest.

Mizuno Wave Skyrise 2 x Rijksmuseum

Bovenwerk


Het bovenwerk van de Mizuno x Rijksmuseum Wave Skyrise 2 bevat een vernieuwd Airmesh-bovenwerk. Het mesh in het bovenwerk zorgt voor een ventilerend en goed ademend vermogen. De hielpolstering zorgt voor bescherming en sluit prettig rond de voet.

Energie teruggevend foam


De Mizuno x Rijksmuseum Wave Skyrise 2 biedt hardlopers de meest comfortabele ervaring. Vooral als het gaat om ongekende demping en energieteruggave. Elke run voelt moeiteloos dankzij de Mizuno Wave-technologie en het responsieve ENERZY-foam in de zool. Het patroon op de hiel heet Chidori wat in het Japans Duizend Vogels betekent. Het symboliseert Senba-tsuru, een traditionele handeling waarbij duizend kraanvogels uit origamipapier worden gevouwen om een wens uit te laten komen.

Mizuno Wave Skyrise 2 x Rijksmuseum


Specs


Drop: 10 mm
Gewicht: ca. 300 gram