Bescherm jezelf. Want als jij het niet doet, wie dan wel? Ga jij in het donker, alleen of in een groep op pad? Loop jij door de snijdende wind of striemende regen? Of je nou in een drukke stad hardloopt, of op een onverlichte weg in de polder: je zichtbaarheid is letterlijk van levensbelang. 

In het najaar ben je als hardloper slechter zichtbaar dan in de zomer. 's Ochtends wordt het laat licht, als je thuis komt uit je werk is het al donker, en op herfstachtige dagen ben je in de regen vaak ook overdag niet altijd even goed te zien voor je medeweggebruikers. En dat terwijl je in het drukke verkeer van de stad of op de verlaten polderweggetjes waar automobilisten vaak flink het gas induwen liever niet over het hoofd gezien wilt worden.

Goed zichtbaar zijn tijdens het hardlopen wordt gelukkig steeds makkelijker én steeds mooier! Er komen meer producten in ons assortiment die je daarbij kunnen helpen. Met een zichtbaarheidsvest over je hardloopkleding bijvoorbeeld, vergroot je je zichtbaarheid flink. En nee de wegwerkers hesjes van vroeger zijn passé! Mooie hesjes waarvan je niet eens merkt dat je 'm draagt en toch beter zichtbaar bent dan ooit te voren.

Vind je een extra item over je hardloopkleding toch vervelend dan is er bijvoorbeeld van adidas, Nike, New Balance en Odlo hardloopkleding waar veel reflectie-elementen in zijn genomen. Actieve verlichting in combinatie met reflectie in de kleding zorgen ervoor dat je gezien wordt tijdens jouw rondje hardlopen. 

In onze Run2Day winkels én online in de Run2Day webshop hebben we voor jou een ruim assortiment aan zichtbaarheidsartikelen geselecteerd zodat je op een veilige manier je hardlooprondje kunt maken. 

 

Tips voor hardlopen tijdens de donkere wintermaanden:


1. Zorg naast reflectie ook voor actieve verlichting tijdens het hardlopen. Een fietser zonder verlichting ziet je, als je zonder actieve verlichting loopt, nog steeds niet goed. Een auto ziet jou uiteraard ook veel minder snel.

2. Wist je dat als je lampjes om je enkels en/of verlichting op je schoenen plaatst veel meer opvalt, omdat de bewegingsuitslag groter is dan bij je armen. Hierdoor zien medeweggebruikers je nog beter!

3. Wees tijdens het hardlopen altijd alert op het verkeer om je heen, hoeveel verlichting je ook draagt, sommige andere weggebruikers willen je gewoon niet zien.

4. Neem je mobiele telefoon mee tijdens het hardlopen of iets waar je gegevens op staan.

5. Vermijd donkere afgelegen gedeeltes of ga samen hardlopen als je toch perse in dat rustige park van je rondje hardlopen wilt genieten.

6. Loop aan de linkerkant van de weg. Het voordeel van links lopen is dat je het tegemoet lopende-fietsende-rijdende verkeer zelf ziet. Ondanks dat fietsers en automobilisten een boete krijgen als zij met een telefoon in de hand aan het verkeer deelnemen zijn velen die dat wel doen en meer met hun telefoon bezig zijn dan op de weg en hun omgeving letten. Zo heb je het zelf meer in de hand. Als je rechts loopt is de kans groter dat iemand van achteren op je in rijdt.