Gemaakt om PR's te verbreken. De adidas Adizero Sub2 hardloopschoen is ontworpen voor topatleten om op de wedstrijddag te dragen en door de twee-uursgrens van de marathon te schieten. adidas-atleet Wilson Kipsang, voormalig wereldrecordhouder, staat te popelen voor zijn aankomende marathon. Hij draagt ??de Adidas Adizero Sub2 en hij gebruikt deze gloednieuwe Boost-demping.Sinds 2012 werkte adidas aan het creëren van een schoen die, in essentie, de belichaming is van adidas oprichter adi-dassler standaard nummer 1; alleen het beste voor de atleet. De Adizero Sub2-schoen is gemaakt in samenwerking met de best presterende atleten van adidas, waaronder Wilson Kipsang, die heeft getraind om sportgeschiedenis te maken door een marathon te lopen die minder dan twee uur duurt. Het doel van het maken van deze schoen is om het de snelste marathonschoen ter wereld te maken en lopers te ondersteunen bij het verbreken van persoonlijke records.
 

Lichtgewicht upper


Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van één enkele laag van ultralicht air-mesh, met een gewichtsverminderde mesh met interne verstevigingen en geavanceerde Microfit, ontwikkeld om de beste ondersteuning, comfort en pasvorm te creëren voor snelle wedstrijden op de snelweg. De meeste hardloopschoenen hebben meerde lagen mesh in het upper. Door 1 laags air-mesh te gebruiken is een extra gewichtsreductie van 100 gram gerealiseerd, dit betekent nog eens 1% verbetering bereikt in de loopefficientie.

adidas adizero Sub2 hardloopschoenen


Nieuwe Boost tussenzool


Speciaal ontworpen voor lopers op de racedag, is Boost Light het lichtste Boost-materiaal ooit van adidas en behoudt het toonaangevende energierendement dat de atleten van wereldrecords heeft voorzien. Op het huidige Boost materiaal is al eens het wereldrecord verbroken door zowel Haile Gebrselassie, Wilson Kipsang en huidig wereldrecordhouder Dennis Kimetto. Alledrie deden ze dit op de Adizero Adios. Met Boost-licht is er een verbetering van 1% in loopefficiëntie dankzij een verhoogd energierendement. We kijken dus uit naar de voorjaars marathons!

 

De slijtzool van Microweb (een evolutie van het adidas Stretchweb dat in andere modellen wordt gebruikt) biedt maximale grip, ongeacht de raceomstandigheden, om te voorkomen dat er energie wordt verspild door zelfs maar de minste hoeveelheid slippen. Dit betekent dat ook tijdens de marathons in het najaar een spatje regen geen excuus meer hoeft te zijn!
 

Specs:
Gewicht: 160 gram bij US 9
Drop: 7,5 mm (hiel: 19 mm / voorvoet: 12,5 mm)

adidas Adziero Sub2 hardloopschoenen

adidas Adizero Sub2 hardloopschoenen