adidas lanceert een nieuwe collectie met de naam Solar. De Solar collectie omvat drie schoenen met als topmodel de neutrale SolarBOOST. De Solar collectie is geïnspireerd op de zon, de zon geeft veel energie en dat is precies wat de Boost tussenzolen van de Solar schoenen ook aan de loper bieden. ‘Endless Energy’ in de vorm van een veerkrachtig gevoel.
   
Het unieke aan de SolarBOOST is de combinatie van de Boost tussenzool met een bovenwerk dat gemaakt is volgens de Tailor Fit Placement techniek. Dit is een techniek die afkomstig is uit de ruimtevaart en het mogelijk maakt met behulp van een speciale weefmachine verstevigingen in het bovenwerk te weven. Op deze manier is het bovenwerk van de SolarBoost op de juiste plekken voorzien van verstevigingen en flexibele zones zodat je stabiliteit ervaart maar ook een soepel gevoel. De gebruikte garen zijn bovendien gemaakt van plastic dat uit de oceaan is gehaald!
 
De Boost tussenzool van de SolarBOOST bestaat voor 60% uit het uiterst veerkrachtige Boost materiaal. De drop is 10mm en daarmee is de schoen voorzien van een redelijk dikke goed dempende tussenzool. In de voorvoet is de tussenzool voorzien van kunststof elementen zodat je een directere en dus snellere afwikkeling ervaart.
 
De SolarBOOST valt bij Run2Day in de categorie neutraal, maximum cushioning. De schoenen zijn met 305g voor de herenversie en 254g voor de damesversie niet heel licht maar dat past wel een schoen waarmee je eindeloos kunt lopen.

adidas SolarBOOST

adidas SolarBOOST