adidas lanceert een nieuwe collectie met de naam Solar. De Solar collectie omvat drie schoenen waaronder de SolarGLIDE. De Solar collectie is geïnspireerd op de zon, de zon geeft veel energie en dat is precies wat de Boost tussenzolen van de Solar schoenen ook aan de loper bieden. ‘Endless Energy’ in de vorm van een veerkrachtig gevoel.
   
De SolarGLIDE is een neutrale hardloopschoenen die in de Responsive Cushioning categorie valt. De tussenzool van de SolarGLIDE bestaat voor 60% uit het uiterst veerkrachtige Boost materiaal. Door een redelijk conservatie drop van 10mm biedt de schoen redelijk veel demping.

Het bovenwerk van de SolarGLIDE is gemaakt van Engineered Mesh, dit betekent dat het bovenwerk op bepaalde plaatsen open geweven is zodat het goed kan ademen en op andere plaatsen dichter geweven is voor meer steun. Over dit Mesh zijn zogenaamde Flex Fold Rips geplakt, die bieden nog extra versteviging, en in de hiel is een externe kunststof hielkap geplaatst voor meer stabiliteit.
 
Het gewicht van de SolarGLIDE heren is 306 gram, de damesversie weegt 256g. Daarmee is de SolarGLIDE een uitstekende schoen om je duurlopen op af te werken.

adidas Solar GLIDE

adidas Solar GLIDE