adidas lanceert een nieuwe collectie met de naam Solar. De Solar collectie omvat drie schoenen waaronder de SolarGLIDE ST. De Solar collectie is geïnspireerd op de zon, de zon geeft veel energie en dat is precies wat de Boost tussenzolen van de Solar schoenen ook aan de loper bieden. ‘Endless Energy’ in de vorm van een veerkrachtig gevoel.
   
De SolarGLIDE ST is een ondersteunende of support hardloopschoenen die in de Responsive Cushioning categorie valt. De tussenzool van de SolarGLIDE ST bestaat voor 60% uit het uiterst veerkrachtige Boost materiaal. Door een redelijk conservatie drop van 10mm biedt de schoen redelijk veel demping. De ondersteuning wordt verzorgd door een zogenaamd stability web waarbij het Boost materiaal aan de binnenzijde dichter is gemaakt.

Het bovenwerk van de SolarGLIDE ST is gemaakt van Engineered Mesh, dit betekent dat het bovenwerk op bepaalde plaatsen open geweven is zodat het goed kan ademen en op andere plaatsen dichter geweven is voor meer steun. Over dit Mesh zijn zogenaamde Flex Fold Rips geplakt, die bieden nog extra versteviging, en in de hiel is een externe kunststof hielkap geplaatst voor meer stabiliteit.
 
Het gewicht van de SolarGLIDE ST heren is 318 gram, de damesversie weegt 278g. Daarmee is de SolarGLIDE ST een uitstekende schoen voor lopers die extra stabiliteit nodig hebben om je duurlopen op af te werken.

adidas Solar GLIDE ST

adidas Solar GLIDE ST