In korte tijd is de adidas Ultraboost 21 uitgegroeid tot een schoen die niet meer weg te denken is uit hardloopland. Inmiddels is het tijd voor de Ultraboost 21 een model waar een lange periode van testen en verbeteren aan vooraf is gegaan. Het is dan ook een model met enkele in het oog springende veranderingen die de schoen responsiever maakt dan ooit tevoren.

De adidas Ultraboost 21 is een aanrader voor neutrale lopers die op zoek zijn naar een schoen met veel demping en energy return en kilometers willen maken. Het model is zeer geschikt om dagelijks mee te trainen, of om er juist bij te pakken voor de langere duurlopen. 

Zoek je een neutrale, stabiele hardloopschoen met veel energy return en hecht je waarde aan het ecologisch aspect dan is de Ultraboost 21 een must have.

adidas Ultraboost 21

Boost demping


Boost wordt al langer succesvol gebruikt binnen adidas en is het meest responsieve materiaal binnen de range. Voor het Boost materiaal geldt “des te meer energie je geeft gedurende je run des te meer energie je ook weer terugkrijgt”. In de Ultraboost 21 zitten 6% meer Boost capsules verwerkt wat zorgt voor een grotere energy return. De slijtzool is zoals bij vele modellen van adidas gemaakt door Continental rubber. De expertise uit de autobanden is ingezet om te komen tot een rubber wat slijtvast is en grip geeft onder natte omstandigheden. De torsiebar in de zool zorgt voor meer stijfheid op de voorvoet.

Knitted upper


De gehele upper van de schoen is gemaakt van Primeblue: een gerecycled high-performance materiaal gemaakt van plastic afval. Een upper met een duurzaam karakter, geheel van deze tijd. Door de sokconstructie sluit de upper als een sok om je voet aan én is er naast steun voldoende bewegingsvrijheid. Het materiaal voelt zacht en comfortabel. Het 3D hielframe zorgt voor ondersteuning waar je het nodig hebt zonder de bewegingsvrijheid van de achillespees te beperken. Nog altijd is de Ultraboost 21 niet de lichtste schoen op de markt echter daar zullen ook bij deze versie de Ultraboost fans niet om malen.

Shop adidas Ultraboost 21                                 

Specs


Drop: 10 mm
Gewicht: 340 gram