Bij Run2Day is de ASICS GT-2000 een begrip. Meer dan andere schoenen staat de ASICS GEL-2000  bekend als een allemansvriend en door zijn vertrouwde pasvorm en de stevige corrigerende zool gaat de ASICS GT 2000 lang mee.

De ASICS GT-2000 4 heeft net als zijn voorganger een optimale pasvorm voor hardlopers met overpronatie. Maar naast de prettige pasvorm die je gewend bent van ASICS is de GT-2000 ziet de vierde editie er ook erg goed uit.

ASICS GEL GT-2000 4 voor dames

ASICS GEL GT-2000 4 voor heren
 
Nieuwe hielkap voor een betere fit
Aan het einde van de training ga je door optredende vermoeidheid vaak minder efficiënt lopen. Om je voetafwikkeling ook dan zo goed mogelijk te houden, is de GT-2000 uitgerust met de Full Length Guidance Line Technology. Deze verticale groef die over de hele zool loopt, stimuleert je vanaf de landing tot en met de afzet om je voet zo efficiënt mogelijk, volgens een vast patroon, te laten afwikkelen. De hielkap van de GT-2000 versie 4 is vernieuwd. Deze nieuwe hielkap sluit beter om je hiel en zorgt voor een prettige afwikkeling.
Zoals we van de GT-2000 al gewend zijn is het upper van de schoen bijna geheel seamless waardoor irritatie en kans op blaren verkleind wordt.Nog betere cushioning
Punt van verbetering is de cushioning. De fluid Ride tussenzool is opgebouwd uit twee lagen, ieder met een andere dichtheid: de toplaag is wat zachter, wat zorgt voor een betere schokabsorptie en een hoger comfort. De welbekende GEL-unit is minder vlak dan de voorganger maar juist in volume toegenomen zodat je meer demping ervaart tijdens het hardlopen.
Strak aangetrokken veters kunnen soms irritante wrijving veroorzaken, maar ook daar heeft ASICS wat op gevonden. De Discrete Eyestay Construction, met meer ruimte tussen de vetergaatjes, zorgt ervoor dat de druk van de aangetrokken veters beter over de wreef wordt verspreid, waardoor de bovenkant van de schoen ook in beweging goed aan blijft sluiten op de voet.  
 
Heb je iets meer support nodig tijdens het hardlopen dan is de ASICS GT-2000 4 een ideale hardloopschoen voor jou.