De ASICS GEL-Kayano 28 is al jaren dé stabiliteitsschoen van ASICS voor hardlopers die overproneren. Een betrouwbare hardloopschoen met een sublieme demping en ondersteuning waardoor je elke stap voldoende comfort ervaart.

De ASICS Gel-Kayano 28 is een aanrader voor hardlopers die overproneren. De Kayano 28 is uitermate geschikt voor langere duurlopen. Het model is geliefd bij vele hardlopers vanwege de combinatie van ondersteuning en comfort. In lijn met de Japanse traditie van continue verbeteren staat er wederom een versie die veel lopers aan zal spreken.

Inmiddels alweer de 28e versie van het vlaggenschip van ASICS. Een klassieker die inmiddels rustig geplaatst kan worden in een rijtje klassiekers als Levi’s 501 en Converse All Star. Een model wat geliefd is bij vele hardlopers vanwege de combinatie van ondersteuning en comfort. In lijn met de Japanse traditie van continue verbeteren staat er wederom een versie die veel lopers aan zal spreken.

ASICS GEL-Kayano 28

Maximale demping


De tussenzool van de ASICS GEL-Kayano 28 is gemaakt van een combinatie van Flyte Foam en Flyte Foam Blast, het Blast foam is zachter en meer bouncy dan in vorige versies gebruikt materiaal. Het geeft de Kayano 28 dan ook meer dynamiek dan zijn voorgangers. In het hakgedeelte en in de voorvoet heeft de ASICS GEL-Kayano 28 een GEL-unit die in combinatie met het FlyteFoam zorgt voor maximale demping en tevens licht aanvoelt. De binnenzool is vernieuwd en voelt comfortabeler.

Het Dynamic DuoMax Support System in combinatie met het Trustic systeem helpen overpronatie te voorkomen en zijn al jaren een belangrijk onderdeel van het succes van Kayano. De Trustic zit in tegenstelling tot eerdere versies onder de zool. De full contact zool zorgt voor een vloeiende afwikkeling. Strategisch geplaatst AHAR rubber voorkomt op de buitenzool vroegtijdige slijtage.

Verbeterde pasvorm


Het vernieuwde mesh bovenwerk van de ASICS GEL-Kayano 28 is verbeterd, voelt iets zachter aan en is in staat de voet langer droog en beter koel te houden. Door de speciaal gevormde hielkap blijft de ASICS GEL-Kayano 28 stevig om de hak zitten en ervaar je optimaal comfort. Het bovenwerk van de ASICS GEL-Kayano 28 heeft aan de voorzijde iets meer volume dan zijn voorganger waardoor de grote teen iets meer ruimte krijgt.

ASICS GEL-Kayano 28

Speciaal ontworpen voor dames


Bij de damesversie van de Kayano 28 is ASICS uitgegaan van een genderspecifieke benadering. Hierbij is de anatomie van de vrouw het uitgangspunt geweest.

- De Trustic plaat onder de voetboog is aangepast aan het dameslichaam waardoor het extra support geeft tijdens de voorwaartse beweging.
- De tussenzool is bij de damesversie eveneens van Flytefoam en Flytefoam Blast, echter wat zachter gemaakt dan de herenversie.
- De tussenzool bevat 3mm meer foam dan in de herenversie.

Met de ASICS GEL-Kayano 28 staat er een schoen met de bounce en het comfort van nu en de stabiliteit die we al jaren kennen van de Kayano.

Shop ASICS GEL-Kayano 28                                 

Specs


Drop dames: 13mm
Gewicht dames: 253 gram
Drop heren: 10mm
Gewicht heren: 310 gram