De ASICS GEL-Kayano is een icoon op het gebied van ondersteunende hardloopschoenen voor hardlopers die overproneren. Inmiddels is er sprake van een Lite versie. Bij de ontwikkeling van de ASICS GEL-Kayano Lite 2 is gewichtsbesparing het uitgangspunt geweest zonder dat dit ten koste gaat van stabiliteit. Wij zijn van mening dat dit meer dan goed gelukt is. De ASICS GEL-Kayano Lite 2 is een aanrader voor hardlopers die overproneren.

De GEL-Kayano Lite 2 is uitermate geschikt voor langere duurlopen. Het model is geliefd bij vele hardlopers vanwege de combinatie van ondersteuning en comfort.

ASICS GEL-Kayano Lite 2

Maximale demping


De tussenzool is voorzien van Flytefoam materiaal met gel-kussens in de achter- en voorvoet. De zool staat iets wijder uit wat de schoen extra stabiliteit geeft. Bij de damesversie is de zool bij de hiel 3mm dikker dan bij de herenuitvoering. De slijtzool heeft een full contact design en is voorzien van een Guidance line wat zorgt voor een soepele en natuurlijke afwikkeling. Op strategische plekken is AHAR rubber toegepast om vroegtijdige slijtage te voorkomen.

Verbeterde pasvorm


Het bovenwerk van de schoen voelt zacht en comfortabel aan. De naadloze verstevigingen zorgen ervoor dat de schoen de voet omsluit als een tweede huid.

Speciaal ontworpen voor dames


Bij de damesversie van de GEL-Kayano Lite 2 is ASICS uitgegaan van een genderspecifieke benadering. Hierbij is de anatomie van de vrouw het uitgangspunt geweest.
- De Trustic plaat onder de voetboog is aangepast aan het dameslichaam waardoor het extra support geeft tijdens de voorwaartse beweging.
- De tussenzool is bij de damesversie eveneens van Flytefoam en Flytefoam Blast, echter wat zachter gemaakt dan de herenversie.
- De tussenzool bevat 3mm meer foam dan in de herenversie.

Ben je al jaren fan van de ASICS GEL-Kayano en op zoek naar iets anders dan is de GEL-Kayano Lite 2 een overweging waard.

   Shop ASICS GEL-Kayano Lite 2                                 

Specs


Drop dames: 13mm
Drop heren: 10mm
Gewicht dames: 245 gram
Gewicht heren: 289 gram