De ASCIS GEL-Nimbus is al decennia dé toonaangevende neutrale hardloopschoen. Met veel demping en toch veel stabiliteit is de Nimbus een schoen die voor heel veel hardlopers geschikt is. Voor de 31e editie van de Dam tot Damloop heeft hoofdsponsor ASICS wederom een limited edition van de Gel-Nimbus runningschoen ontwikkeld. Deze (neutrale) schoen is een opvallende variant van de onlangs geïntroduceerde Gel-Nimbus 17.

Je 16e kilometer is net zo comfortabel als de eerste in de GEL-Nimbus 17, is een gewaagde uitspraak van ASICS maar één die ze wel waarmaken. De nieuwe Nimbus 17 is namelijk de perfecte hardloopschoen voor lange trainingen en om de Dam tot Damloop mee te lopen.

De ASICS GEL-Nimbus 17 Dam tot Damloop editie is exclusief bij 25 Run2Day winkels.

Damloop limited edition
Het bovenwerk van de limited edition is niet alleen voorzien van enkele Dam tot Damloop 2015-details, maar er is ook de  bijzondere “Iridescence”-technologie in verwerkt. Hierdoor verandert de schoen van kleur als het licht van een andere hoek op het bovenwerk valt. Verder zijn er een aantal reflecterende elementen opgenomen in het bovenwerk, zoals de striping, het jaartal 2015 op de hak en de vetergeleiders op de tong. Met het oog op de Damloop by Night zijn dit mooie, functionele details die de zichtbaarheid en veiligheid in het donker verhogen. Andere opvallende details zijn de speciale inlegzool met Damlooplogo en vermelding van de datum op de vetereindjes. De schoen is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij 25 Run2Day winkels en half juli online in de Run2Day webshop.

Lichter dan ooit tevoren
Gewicht aan je voeten wil je beperken. Bij iedere stap moet die je zet moet je dat gewicht optillen en het effect van een paar gram lichter in een schoen merk je daarom ook veel meer dan zelf in je lichaamsgeweicht diezelfde grammen lichter te worden. De nieuwe verbeterde FluidRide tussenzool vermindert het gewicht met 15% en verbetert de veerkracht met zelfs 20%. De tussenzool is opgebouwd uit twee lagen, ieder met een andere dichtheid. De toplaag is wat zachter, wat zorgt voor een betere schokabsorptie en een hoger comfort.
Aan het einde van een training ga je door optredende vermoeidheid vaak minder efficiënt lopen. Om je voetafwikkeling ook dan zo goed mogelijk te houden, is de GEL-Nimbus 17 uitgerust met de Full Length Guidance Line Technology. Deze verticale groef die over de hele zool loopt, stimuleert je vanaf de landing tot en met de afzet om je voet zo efficiënt mogelijk, volgens een vast patroon, te laten afwikkelen.

Naadloos bovenwerk
Het upper van de GEL-Nimbus 17 is drastisch verandert. Deze is geheel naadloos gemaakt. Daarnaast is het mesh (stof van het upper) ook dunner geworden. Dit is niet ten koste gegaan van de stevigheid die nodig is in het upper van de schoen. Strategisch geplaatste FluidFit lijnen over het mesh zorgen ervoor dat de benodigde stabiliteit aanwezig is. Hierdoor zit de schoen als gegoten om je voet.
Ook de inlegzool van de Nimbus 17 is aangepast. Deze is vervangen door een Comforddry X40 inlegzool die 40% meer veerkracht biedt én 40% duurzamer is dan de Ortholite-inlegzolen die normaal in hardloopschoenen zitten.

Voor meer dan alleen neutrale lopers
De ASICS GEL-Nimbus 17 is door zijn stabiliteit niet alleen voor pure neutrale lopers geschikt maar ook voor lopers die net een tikje stabiliteit kunnen gebruiken. Is de ASICS GEL-Nimbus de lichtste trainingschoen? Nee dat niet maar qua comfort is dit wel één van de paradepaardjes binnen de Run2Day collectie.