Ter ere van het 20 jarige jubileum van de Nimbus heeft ASICS een gelimiteerde variant uitgebracht; Nimbus 20 Platinum. Deze editie heeft een speciaal uiterlijk gekregen waarin de mooie grijze platinum kleur de hoofdrol speelt.

De ASICS Gel Nimbus is al vele jaren een ideale schoen voor lopers die op zoek zijn naar een model voor dagelijks gebruik met een hoge mate van demping dankzij een combinatie van FlyteFoam en GEL. Met deze nieuwste versie heeft ASICS zich gericht op het verbeteren van het bovenwerk voor een verbeterde pasvorm en meer comfort.
 
 

Maximale demping
De tussenzool van de Nimbus 20 heeft dezelfde constructie als die van de Nimbus 19. De zool bestaat uit een combinatie van FlyteFoam en FluidRide met daarin een GEL-unit, zowel in de hak als in de voorvoet. Door deze opbouw geeft de Nimbus 20 een zacht en rijk gevoel onder je voeten en zorgt voor maximale schokdemping tijdens het landen. In de lengte van de zool loopt een zogenaamde Guidance Line, deze groeve helpt je bij een stabiele en natuurlijke afwikkeling voor een soepel gevoel tijdens het lopen.
 
Net als het voorgaande model verschilt het heren en dames model van de Nimbus 20. De heren versie heeft een drop van 10mm, de dames versie een drop van 13mm. Daarnaast is de dames variant voorzien van een zachtere toplaag ten opzichte van het herenmodel.
 
Vernieuwd upper
In eerste instantie lijkt het bovenwerk van de Nimbus 20 hetzelfde als dat van zijn voorganger. Er zijn echter kleine aanpassingen gedaan om te zorgen voor meer comfort en een verbeterde pasvorm. Het upper bestaat uit Gradient Mesh wat op specifieke plekken een extra open weving heeft voor een optimaal ventilerend vermogen. Door een aanpassing van de veter constructie geeft de Nimbus 20 minder druk op de bovenzijde van de voet maar sluit deze nog wel altijd goed op in de schoen. Met een aanpassing van de externe hielkap zorgt de Nimbus 20 voor een ondersteunende en stevige pasvorm rond de hak.
 
De ASICS Nimbus 20 is een aanrader voor neutrale lopers die op zoek zijn naar maximum cushioning schoen. Het model is zeer geschikt om dagelijks mee te trainen, of om er juist bij te pakken voor de langere duurlopen.
 
Specs:
Drop heren: 10mm
Drop dames: 13mm
Gewicht heren: 10.8 oz (US 9)
Gewicht dames: 9.3 oz (US 8)