De ASICS GEL-Nimbus is inmiddels niet meer weg te denken uit het hardlooplandschap en geniet nog altijd een grote schare trouwe aanhangers. Inmiddels is dit al de 23e versie van deze schoen. Geheel volgens Japans gebruik is er niet gekozen voor een rigoureuze update maar zitten de veranderingen in de details. Een belangrijk detail is dat er sprake is van een genderspecifieke benadering waarbij duidelijk aandacht is geweest voor het verschil in anatomie tussen man en vrouw.

De ASICS GEL-Nimbus 23 is een aanrader voor neutrale lopers die op zoek zijn naar een maximum cushioning schoen en kilometers willen maken. Het model is zeer geschikt om dagelijks mee te trainen, of om er juist bij te pakken voor de langere duurlopen.


Maximale demping


De tussenzool van de GEL-Nimbus 23 heeft dezelfde constructie als zijn voorganger. De zool bestaat uit een combinatie van FlyteFoam Lyte en het meer bouncy FlytefoamPropel. De tussenzool is wel iets dikker om de schokimpact tijdens landing verder te reduceren. De GEL-technologie in de voorvoet is aangepast om de voet nog meer te ontlasten daarnaast is er in de GEL-Nimbus 23 sprake van gel rondom de gehele hakpartij (180 graden). De GEL units zijn iets groter gemaakt om te zorgen voor nog meer demping. In de lengte van de zool loopt een zogenaamde Guidance Line, deze groeve helpt je bij een stabiele en natuurlijke afwikkeling voor een soepel gevoel tijdens het lopen. De TRUSSTIC™-technologie onder de schoen zorgt voor adaptieve ondersteuning. Dit thermoplastische onderdeel beweegt mee onder normale omstandigheden, maar verhardt wanneer de voet tijdens een lange run wat naar binnen zakt. Stabiliteit wordt hierdoor vergroot.

De damesversie heeft daarnaast 3mm meer drop dan de herenversie. Iets wat beter past bij de damesvoet die in het dagelijks leven meer hakhoogte dragen dan mannen.

ASICS GEL-Nimbus 23 

Vernieuwd bovenwerk


Het zachte monofilament mesh bovenwerk van de GEL-Nimbus 23 lijkt op dat van zijn voorganger echter voelt wat zachter aan en heeft een groter ventilerend vermogen. Door een aanpassing van de veter constructie geeft de GEL-Nimbus 23 minder druk op de bovenzijde van de voet maar sluit deze nog wel altijd goed op in de schoen. Met een aanpassing van de externe hielkap zorgt de GEL-Nimbus 23 voor een ondersteunende en stevige pasvorm rond de hak. De schoen is voorzien van een voorgevormde Ortholite binnenzool. Dit alles draag bij aan de perfect fit.

ASICS GEL-Nimbus 23               

                
Specs


Drop dames: 13mm
Drop heren: 10 mm
Gewicht dames: 229 gram
Gewicht heren: 305 gram