De ASICS GEL-Nimbus is inmiddels niet meer weg te denken uit het hardlooplandschap en geniet nog altijd een grote schare trouwe aanhangers. Inmiddels is dit al de 24e versie van deze schoen; het maakt de schoen nog meer van deze tijd met veranderingen die veel lopers aan zal spreken. Net als in eerdere versies is er sprake van een genderspecifieke benadering waarbij duidelijk aandacht is geweest voor het verschil in anatomie tussen man en vrouw.

De ASICS GEL-Nimbus 24 is een aanrader voor neutrale lopers die op zoek zijn naar een maximum cushioning schoen en kilometers willen maken. Het model is zeer geschikt om dagelijks mee te trainen, of om er specifiek bij te pakken voor de langere duurlopen.

ASICS GEL-Nimbus 24

Maximale demping


De tussenzool van de GEL-Nimbus 24 heeft dezelfde constructie als zijn voorganger. De zool bestaat uit een combinatie van FlyteFoam Blast en Flytefoam. De tussenzool heeft meer stackheight gekregen (iets dikkere zool) om de schokimpact tijdens landing verder te reduceren. Het gebruikte Blastfoam in de zool zorgt voor meer comfort en meer responsiviteit. De GEL-technologie in de voorvoet is aangepast om de voet nog meer te ontlasten daarnaast is er in de GEL-Nimbus 24 sprake van gel rondom de gehele hakpartij (180 graden). In de lengte van de zool loopt een zogenaamde Guidance Line, deze “groef” helpt je bij een stabiele en natuurlijke afwikkeling voor een soepel gevoel tijdens het lopen. De TRUSSTIC™-technologie onder de schoen zorgt voor adaptieve ondersteuning maar is in tegenstelling tot eerdere versies geïntegreerd in de tussenzool. Stabiliteit wordt door de Trusstic vergroot. Ten opzichte van versie 23 is er sprake van een meer full ground contact zool die zorgt voor een soepele afwikkeling van hiel naar teen. De schoen is voorzien van een voorgevormde Ortholite binnenzool. Dit alles draagt bij aan de perfect fit.

Vernieuwd bovenwerk


Het zachte engineered mesh bovenwerk van de GEL-Nimbus 24 lijkt op dat van zijn voorganger echter voelt iets zachter aan en heeft een groot ventilerend vermogen. Qua verbeteringen aan het bovenwerk heeft minimalizeren van “frictie” centraal gestaan. Samen met de vernieuwde tong komt dat pasvorm en comfort ten goede.

Shop ASICS GEL-Nimbus 24 dames   Shop ASICS GEL-Nimbus 24 heren       

Specs


Drop dames: 13 mm 
Gewicht dames: 247 gram
Drop heren: 10mm
Gewicht heren: 290gr