De ASICS GEL-Nimbus Lite is een schoen die in korte tijd populair is geworden. Maximum cushioning maar licht in gewicht is een combinatie die veel hardlopers aanspreekt. In versie 3 zijn er weer enkele aanpassingen gedaan die de schoen nog beter maken.

ASICS GEL-Nimbus Lite 3

Bovenwerk


Het bovenwerk van de schoen is vrijwel geheel gemaakt van gerecycled materiaal. Het gebruikte mesh geeft de schoenen zijn ademend vermogen en sluit prettig om de voet. De tong is iets aangepast waardoor de instap makkelijker wordt en de schoen nog comfortabeler aanvoelt.

Tussenzool


De Flyte Foam tussenzool bevat Cellulose Nanofiber een duurzaam materiaal wat de levensduur van het foam vergroot. Het gebruikte GEL materiaal onder de hiel en de voorvoet geeft de schoen optimale demping en comfort. De drop is 2mm lager dan in de vorige versie (dames van 13 naar 11mm en heren van 10 naar 8mm). Dit maakt de schoen geschikter voor midvoetlanders en zorgt voor meer grondcontact. Op de voorvoet is de tussenzool 2mm dikker dan in versie 2.

Het is ASICS gelukt de Nimbus Lite 3 schoen ca. 5% lichter te maken dan zijn voorganger.

Ben je een Nimbus fan maar eens op zoek naar wat anders dan is de Lite 3 een aanrader. Zoek je gewoon een stabiele maar lichte en comfortabele lange-afstandsschoen met een duurzaam karakter, dan ben je bij de ASICS GEL-Nimbus Lite 3 goed.  

Shop ASICS GEL-Nimbus Lite 3   Shop ASICS GEL-Nimbus Lite 3       

Specs


Drop dames: 13mm
Drop heren: 10mm
Gewicht dames: 229 gram
Gewicht heren: 260 gram