De ASICS GT-2000 is al meer dan 30 jaar een boegbeeld voor hardlopers die overproneren. Een lichtgewicht “daily trainer” met een sublieme demping en ondersteuning waardoor je elke stap voldoende comfort ervaart. Waar Japanse merken normaal kiezen voor geleidelijkheid en kleine verbeteringen is er in versie 10 veel veranderd. De grootste vernieuwing zit in de tussenzool.

ASICS GT-2000 10

Maximale demping


De tussenzool van de GT-2000 10 bestaat uit FlyteFoam (responsieve demping) in combinatie met Lite truss (stabliteit). Het kenmerkende ASICS GEL-demping zit verwerkt onder de voorvoet en achterzijde. Het Litetruss foam is harder aan de mediale zijde en zorgt voor adaptieve ondersteuning. De trusstic is in versie 10 geïntegreerd in de tussenzool. Daarmee is afscheid genomen van de plastic trusstic plaat zoals deze in vorige edities gebruikt werd. Het maakt de schoen lichter maar zorgt toch voor de gewenste stabiliteit. De GEL-unit in de achterzijde reduceert de shockimpact bij landing en zorgt voor een soepeler afwikkeling van de voet. In de voorvoet heeft de GT-2000 10 extra groeven waardoor het afwikkelen naar de voorvoet gemakkelijker gaat.

Vernieuwd bovenwerk


De pasvorm van de GT-2000 is opnieuw ontworpen met een naadloos engineered mesh uit één stuk om zo een verbeterde pasvorm te creëren. Het nieuwe bovenwerk is op strategische gebieden versterkt voor extra ondersteuning terwijl de schoen als een tweede sok om de voet aanvoelt.

De ASICS GT-2000 10 is een aanrader voor hardlopers die overproneren en op zoek zijn naar een alledaagse trainingsschoen met een responsieve demping. De vernieuwingen dragen bij aan nog meer loopcomfort.

Shop ASICS GT-2000 10       

Specs


Drop: 8mm
Gewicht heren: 280 gram