De ASICS METARACER is de nieuwste hardloopschoen in de collectie van ASICS. Belangrijkste doel bij het ontwerp van deze schoen is een schoen te ontwikkelen die finishing speed levert. De schoen heeft dan ook een specifiek zooldesign wat hardlopers in staat stelt meer kilometers te maken met minder inspanning en is gemaakt voor die hardlopers die het maximale willen halen uit hun race. Een carbon plaat kan in deze schoen dan natuurlijk niet ontbreken.

Het bovenwerk


Het bovenwerk is gemaakt van zacht aanvoelend mesh wat zo ontworpen is dat er een optimale airflow ontstaat waardoor de voet koel blijft gedurende lange runs. Door een speciale behandeling van het bovenwerk en “drainage openingen” neemt de schoen weinig water en zweet op waardoor de schoen ook aan het einde van je run licht in gewicht blijft.

ASICS Metaracer Tokyo


De zool


De tussenzool heeft 3 belangrijke aspecten die bijdragen aan snellere en langere runs.

1. Guidesole technologie
Als eerste de landing waarbij verbeterde cushioning spiervermoeidheid vermindert. Als tweede de stijve voorvoet in combinatie met de dynamisch gebogen zool de beweging van de enkel vermindert wat zorgt voor grotere efficiency.

2. Flytefoam
Flytefoam is lichter en sterker dan traditioneel foam. Het geeft hardlopers een zacht gevoel zonder dat dit ten koste gaat van het gewicht. De carbon plaat die vanaf de midvoet tot de voorvoet loopt geeft stijfheid en stabiliteit en zorgt voor een stevige afzet.

3. De slijtzool
De specifieke ASICS zool met Ahar verstevigingen zorgt voor grip onder natte en droge omstandigheden en op diverse ondergronden. De Ahar verstevigingen voorkomen overmatige slijtage op de plek waar de druk het grootste wordt tijdens de landingsfase.

De METARACER is gemaakt voor de runner die alweer in training is voor een nieuw doel en op zoek is naar de “negative split”. Snel zijn en snel voelen is zijn/haar motto.

 

FAQ


De volgende vragen worden veel gesteld in de chat of op social media. De antwoorden komen van top-atleet en ASICS frontrunner Dennis Licht.

- Is de schoen te vergelijken met andere carbonplaatschoenen?

DL: Veel carbonplaatschoenen voelen onstabiel. De Metaracer is echt een stabiele raceschoen, zelfs iets lichter en bovendien helpt de Guidesole ook sneller af te wikkelen met minder impact op het enkelgewricht. Dit zorgt voor een energiebesparing van 20%. En dan is de Metaracer ook nog eens een zeer stabiele schoen en voel je echt wat je doet. De carbonplaat ligt ook direct onder de buitenzool.

- Kan je de schoen gebruiken op de atletiek baan?

DL: Ik heb de schoen ook getest op de atletiekbaan. En dat voelt net alsof op je spikes loopt. Optimale grip, de bochten gaan top. Dus ook geschikt voor op de rondbaan.

- Gaat de schoen concurreren met de Vaporfly schoenen van Nike?

DL: De schoen gaat op sportief vlak echt concurreren met de Vaporfly en is misschien nog wel meer geschikt voor de snellere recreatieve loper dan de Vaporfly.

 

ASICS Metaracer Tokyo

                
Specs


Drop: 9 mm
Gewicht heren: 190 gram