De MetaRide is zeer selectief verkrijgbaar in Nederland, wij zijn trots dat wij geselecteerd zijn als een der partners die de Metaride mogen verkopen. De MetaRide is het paradepaardje uit de ASICS stal. Een schoen waar jaren aan voorbereiding aan vooraf gegaan is. Veel samples passeerden de revue voordat men echt tevreden was en de schoen er stond die men voor ogen had.  Een schoen met een specifiek zooldesign wat hardlopers in staat stelt meer kilometers te maken met minder inspanning en hardlopers een unieke ervaring geeft.

Dit door het optimaliseren van de 3 fases in de afwikkeling


  1. Als eerste de landing waarbij verbeterde cushioning spiervermoeidheid vermindert.
  2. Als tweede de stijve voorvoet in combinatie met de dynamisch gebogen zool de beweging van de enkel vermindert wat zorgt voor grotere efficiency.
  3. Als derde zit het meeste gewicht geplaatst bij de hiel waardoor het makkelijker wordt versneld af te wikkelen.

GUIDSOLE


In de zool van de Metaride is gebruik gemaakt van GUIDSOLE technologie en de zool is opgebouwd uit 2 verschillende materialen. FLytyfoam en Flytefoam propel. Flytefoam voor cushioning en het Propel geeft de zool een zacht en verend karakter. In de hiel bevindt zich tussen de 2 lagen foam een Gel insert wat zorgt voor meer cushioning tijdens het landen. Het rocker design in de zool zorgt voor meer efficiente pas gedurende een lange run. De guidance line in de zool zorgt voor stabiliteit en de gripsole technology voor grip op het asfalt. Het knit bovenwerk zorgt voor een naadloze omsluiting van de voet en ademend vermogen.

De MetaRide is de schoen voor de atleet die op zoek is naar de “latest en de  greatest” footwear. Voor de atleet die altijd zijn grenzen wil verleggen; verder en sneller. Een schoen waarbij vorm en functie bijdragen aan ongekende prestaties.