De ASICS METASPEED Sky is de meest revolutionaire ASICS hardloopschoen ooit en behoort tot de lichtste hardloopschoenen in zijn klasse en is gemaakt om records te verbreken. Topatleten uit alle werelddelen hebben middels testen en het leveren van feedback bijgedragen aan deze hardloopschoen. De ASICS METASPEED Sky wordt slechts zeer gelimiteerd geproduceerd en verkocht, wat past bij het premium karakter van de schoen.

Met de ASICS METASPEED Sky heeft ASICS de lat hoog gelegd voor de concurrentie. De METASPEED Sky is gemaakt voor snelle lopers die er alles voor over hebben om nog sneller te worden.

ASICS MetaSpeed Sky

Bovenwerk


Bij de ontwikkeling van het bovenwerk hebben ademend vermogen en gewichtsbesparing centraal gestaan. Het bovenwerk is gemaakt van een enkellaags engineered mesh. De ventilatieopeningen zijn strategisch geplaatst om te zorgen voor optimale ventilatie en ademend vermogen van de schoen. Voor het maken van het bovenwerk zijn gerecyclede PET-flessen gebruikt. Ook over de veters heeft men nagedacht door platte anti-slip raceveters te gebruiken waar geen stretch in zit. Een keuze die tot stand kwam in samenspraak met atleten.

Tussenzool


De tussenzool is gemaakt van een nylon foam genaamd FF Blast Turbo, door ASICS omschreven als “Ultra lightweight en Ultra high bounce” wat zorgt voor een uitermate goede compressie van het materiaal tijdens landing en voor een responsieve afrol. Een carbon plaat over de gehele lengte van de zool zorgt voor extra stijfheid op de voorvoet en een krachtige afzet en afrol. Het design van de zool zorgt voor efficiëntie en een makkelijke voortstuwing. De glooiende bovenrand van de zool geeft de schoen extra stabiliteit. De onderzijde van de zool is smal bij de hiel en breder op de voorvoet in combinatie met de lichte flarestand van de zool zorgt dit voor meer stabiliteit.

 

Slijtzool


De slijtzool is gemaakt van ASICS grip. Een materiaal wat al enige tijd succesvol gebruikt wordt in trailschoenen van ASICS. Ondanks dat het niet het meest licht materiaal is wat voor handen is heeft men, op verzoek van de atleten, juist voor dit materiaal gekozen. In combinatie met de stijfheid van de zool zorgt het voor excellente grip tijdens het maken van korte bochten en het houdt zich beter in regenachtige omstandigheden.

Shop ASICS MetaSpeed Sky dames   Shop ASICS MetaSpeed Sky heren                                 

Specs


Drop: 5mm
Gewicht dames: 165 gram
Gewicht heren: 199 gram