ASICS heeft een nieuw model binnen het Run2Day assortiment; de ASICS GEL Pursue 2.  De Pursue 2 biedt een ideale combinatie van demping en stabiliteit voor een neutrale hardloopschoen. Voor het ontwerp van de tussenzool van de GEL Pursue 2 heeft ASICS goed gekeken naar één van hun meest succesvolle schoen, de GEL GT-2000.
 
De GEL Pursue 2 valt op door het seamless bovenwerk, het mooie uitgewerkte elastische mesh is voorzien van zones die beter ademen en rekken doordat deze wijdmaziger geweven zijn. Dit gaat niet ten koste van de stabiliteit doordat er duidelijke verstevigingen aangebracht zijn.

ASICS GEL Pursue voor dames

ASICS GEL Pursue voor heren

De tussenzool van de GEL Pursue 2 is uiteraard voorzien van GEL in de hiel om de schokbelasting te absorberen. Net zoals in het geval van de GT 2000 is de tussenzool hoofdzakelijk gemaakt van het elastische SoLyte materiaal voor een dempend maar toch directer gevoel. Dit in tegenstelling tot die andere topschoen van ASICS, de Nimbus. De stabiliteit is gewaarborgd doordat middenvoet van de Pursue 2 is voorzien van een Trustic genaamd kunststof element om de schoen torsiestijver te maken.
 
De GEL Pursue 2 is een ideale hardloopschoen voor neutrale lopers die houden van iets meer reactieve demping maar wel in combinatie met het gevoel van stabiliteit.