Voordat wij in het startvak stonden van onder andere de marathons van Parijs, Tokio, Breda, Athene en Rotterdam werden veel kilometers afgelegd en veel verhalen gedeeld. Kilometers die we soms vervloekten, maar daarna weer omarmden. Kilometers in de kou, die soms tergend langzaam voorbij kropen, maar die we daarna toch weer evenzo makkelijk vol kletsten.

De verhalen gingen over sportprestaties waar je u tegen zegt, over toppers als Michel Butter, Björn Koreman, Khalid Choukoud en Jill Holterman, maar ook over eigen ervaringen, beginnersfouten en grappige blunders. Ontroerende verhalen, over mensen die liepen voor een dierbare of een mooi doel. “Je zou er een boek over kunnen schrijven”, zeiden we gekscherend.

En zo geschiedde: met z’n vijven legden we de eerste plannen op tafel en als vanzelf kreeg ieder zijn rol. Het was een snelkookpan met borrelende ideeën: het trainingsschema van twintig weken ritste naadloos in de twintig prachtige verhalen. Stad en land reisden we af om te luisteren naar anekdotes van bovengenoemde helden en amateurs uit de regio. Als je een passie deelt, gaan de gesprekken vanzelf en elke keer als we zo’n gesprek hadden verwerkt en aangekleed met toffe foto’s, voelde het of we weer tien kilometer hadden gelopen.

Het hele proces was als een MAGISCHE marathon. De start was geweldig, wat hadden we een adrenaline. Geen drankpost hebben we overgeslagen, geen pijntje genegeerd. We gingen door en vonden sportieve oplossingen. Motivatie, humor en enthousiasme hielden ons op de been. Het was een longrun, maar een hele bijzondere: met fijne mensen en lachende en klappende supporters, met een eindsprint in een negative split en een finish met tien handen in de lucht!

Het boek is een handreiking geworden voor iedereen die iets heeft met deze afstand: de kriebel om hem ooit te lopen, de nieuwsgierigheid naar de gekken die het doen, de emoties die erbij komen kijken. Lees de verhalen, loop erin mee, bekijk de foto’s, bak en kook de recepten en geniet ervan. We wensen je ontzettend veel leesplezier en zien je graag bij de finish!

Team De marathon: magisch of waanzin?

Suzanne, Joan, Ilse, Femke & Léandra

Dit is een pure liefdesverklaring aan de marathon! Voor de beginnende marathonloper een compleet handboek inclusief trainingsschema. Voor de ervaren marathonloper een feest der herkenning. En voor de niet-marathon hardloper wellicht een bron van inspiratie om toch eens…

Het boek 'De marathon: magisch of waanzin?', boordevol met tips, een marathon trainingsschema van twintig weken en prachtige verhalen, is verkrijgbaar in de voorverkoop. Bestel hem alvast, zodat het boek straks in een mooie race pace naar jou toe komt!

Ook staan er een tweetal toffe events op de planning:

17 juni: Breda, train met marathontopper Björn Koreman en andere geïnterviewden uit ons boek.

24 juni: Rotterdam, 8 KM run langs Rotterdamse iconen olv Wilma van Onna, Petra van der Laar, Dick Doe en Eric & Pim van Hardlooppodcast DE PACER.

Voor bestellen van het boek en aanmelden voor deze events kijk op: https://demarathonmagischofwaanzin.nl/