Op zaterdag 6 mei jl. vond in Monza, Italie, een spectaculaire race plaats. Drie atleten, Eliud Kipchoge, Zersenay Tadese en Lelisa Desisa gingen de strijd aan met het onmogelijke: de marathon onder de 2 uur lopen.

De epische journey's van deze atleten, van het geselecteerd worden in het team tot de race zelf, is vastgelegd in een één-uur-durende documentare, speciaal geproduceerd door National Geographic. De docu geeft je inzicht hoe drie topatleten gezamenlijk, met hun sponsor Nike en wetenschappers, 

 

De epische journey van de atleten - van uitgenodigd om deel te nemen aan het team, door middel van tests in windtunnels en sportlabs, en hun dagelijkse levens in oostelijk Afrika, door de eindstreep te overschrijden - worden beschreven in "Breaking2". 

Een uur documentair speciaal geproduceerd door National Geographic Studios als onderdeel van een co-productie partnership met Nike. De film onthult de kracht van menselijk potentieel en verken de emotionele reis die deze drie super atleten verbond, aangezien ze hun allen hebben geholpen om het onmogelijk te maken.