Het is weer tijd voor kort-kort! Hardlopen in de lente is het heerlijkste wat er is. Nu we weer volop kunnen genieten van zonnige rondjes mogen je tights weer op zolder en je shorts ervan af. Een goed moment om iets nieuws aan je collectie toe te voegen om te vieren dat je ook deze hardloopwinter weer hebt overleefd. Maar ook om te bedenken wat nog meer belangrijk is bij hardlopen in de zon. Namelijk zonbescherming.

Bescherm je hoofd en ogen


De zon kan verraderlijk zijn in deze tijd van het jaar. Onze huid is er nog niet aan gewend. We houden er nog onvoldoende rekening mee na de wintermaanden. En een fris voorjaarswindje zorgt ervoor dat je de brandende zon niet goed voelt. Niet alleen smeren met een zonnebrandcrème met hoge factor is belangrijk, ook moet je denken aan het beschermen van je hoofd met een petje en een zonnebril met een UV-filter. Tijdens het hardlopen wil je dat dit onder alle omstandigheden netjes op zijn plek blijft zitten! Alle merken die we daarin voeren zijn daarop geselecteerd.

De petjes van Odlo zijn licht, comfortabel en basic, die van Ciele en Stance ook licht en comfortabel, maar opvallender met vrolijke prints en kleuren. Voor ieder wat wils. De brillen van goodr zijn intussen een vertrouwd gadget voor een grote schare fans. Ze zijn veilig voor de ogen, want gepolariseerd en voorzien van UV-400 lenzen. Daarnaast zijn de glazen krasvast. Ze zakken niet van je neus tijdens je run. De collectie is groot, van basic tot de vrolijkste prints en de prijs schappelijk.

Neem de tijd om te wennen


Voor sommige lopers zal het ook weer even wennen zijn, hardlopen kan zwaarder voelen bij een hogere temperatuur. Na een week of wat kun je er alweer beter tegen, laat je vooral niet afschrikken. Zorg dat je voldoende drinkt gedurende de dag. De vochtbalans zal weer veranderen met de hogere temperatuur, dat is iets om rekening mee te houden. Daarnaast verlies je tijdens het lopen meer vocht, tijd om ook dit weer om extra aan te vullen.

Meer vragen over hardlopen in het voorjaar en waaraan je dan moet denken? In onze winkels staan we altijd klaar om je te adviseren.