De Brooks Cascadia is al enige jaren een der meest succesvolle modellen in Europa. Inmiddels is dit de 14e versie van deze trailschoen, hierin is de zool vernieuwd en het bovenwerk van de schoen verstevigd. Daarnaast is veel aandacht besteed aan het design wat de schoen een stuk slanker heeft gemaakt.


Upper


Het Cordura Mud Guard bovenwerk beschermt tegen binnendringend modder en is voorzien van “zadels” waardoor de schoen beter om de voet sluit. Dit zorgt voor extra stevigheid maar is lichter dan zijn voorgangers. De veterbeschermer zorgt ervoor dat de veter op zijn plaats blijft.

Brooks Cascadia 14

 

De zool


De slijtzool is gemaakt van een nieuw ontwikkeld rubber wat veel grip geeft op zowel droge als natte ondergrond. De BioMogo tussenzool is biologisch afbreekbaar en zorgt voor een dynamische aanpassing van de demping gedurende iedere stap. 2 stabiliteits blokjes voor en achter (pivot posts) zorgen als een SUV voor stabiliteit op oneffen terrein.

Zoek je een trailschoen die je helpt bij je uitdagingen en de meest uiteenlopende ondergronden? Dan is de Cascadia 14 een aanrader voor je. Kom het ervaren in onze winkels of koop ‘m online.

Brooks Cascadia 14 dames        Brooks Cascadia 14 heren


Specs


Drop: 8mm
Gewicht dames: 270 gram
Gewicht heren: 303 gram