Het gebeurt regelmatig dat er hardlopers in onze winkels komen die voor het eerst ‘echte’ hardloopschoenen komen aanschaffen. Als we dan in gesprek raken, een analyse uitvoeren en een aantal modellen en merken met ze gaan passen komt het nog steeds voor dat ze nog nooit van het merk Brooks hebben gehoord. Terwijl Brooks in de wereld van running een enorm grote speler is. En niet sinds de laatste jaren, maar al meer dan een halve eeuw.

Sterker nog, Brooks als sportmerk is al opgericht in 1914. Ze maakten schoenen voor allerlei verschillende sporten zoals ballet, honkbal en zelfs rolschaatsen.Als in 1972 de Olympische marathon door een Amerikaan wordt gewonnen lijkt de wereldwijde interesse in hardlopen toe te nemen. Brooks brengt in 1974 hun eerste hardloopschoen op de markt, de Villanova. In 1977 zijn ze dan het eerste merk ooit met een hardloopschoen met dempend EVA-materiaal in de zool. Een absoluut keerpunt in hoe we tot op de dag van vandaag haast ongelimiteerd kunnen hardlopen op de weg. Niet veel later volgt de eerste antipronatie of supportschoen en in de decennia die daarop volgen blijft Brooks innoveren op het gebied van materialen en pasvorm. Vanaf het begin van deze eeuw richt het merk zich uitsluitend nog op hardlopen.

Trends komen en gaan zoals barefoot running. Er zijn blijvende innovaties in de markt zoals superschoenen met carbonplaat. Brooks blijft altijd inspelen op de behoeften van hardlopers maar blijft wel sterk zijn eigen koers volgen. Om elke kilometer weer te kunnen voldoen aan die grote missie die Brooks zichzelf heeft gesteld: Run Happy. Omdat kunnen genieten van hardlopen boven alles het allerbelangrijkst is.

De schoenen van Brooks kun je passen in al onze winkels of koop je in onze webshop.