Brooks Glycerin 13 voorziet de hardloper van meer demping en maximalisatie van schokabsorbtie.
 
Comfort en maximale demping, daar staat de Brooks Glycerin om bekend. Ook bij de nieuwe versie, de Brooks Glycerin 13 is dit wederom het geval.

De Brooks Glycerin 13 is in alle 25 Run2Day winkels verkrijgbaar én 24/7 online via de Run2Day webshop.

Brooks Glycerin 13 voor dames

Brooks Glycerin 13 voor heren
 

Stabiliteit
Comfort en heerlijke demping gaan vaak niet samen met stabiliteit die een schoen te bieden heeft, maar dat heeft Brooks met de Glycerin 13 goed voor elkaar gekregen.
Grootste, maar tegelijkertijd ook een hele kleine aanpassing, is dat de leest in de midvoet 2mm breeder is geworden. Dit is op het oog bijna niet waar te nemen maar doet voor de loopbeweging erg veel. De Glycerin staat wat betreft stabiliteit al erg hoog aangeschreven binnen het Run2Day assortiment maar stijgt door deze kleine aanpassing nog meer.
De  caterpillar constructie van de tussenzool. Net zoals een rups is de tussenzool van de Brooks Glycerin sinds versie 11 voorzien van speciale zachtere elementen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dit betekent dat de schoen soepeler afwikkelt en stabieler is. Maximilisatie van schokabsorbtie van hiel tot voorvoet en een ronde hak die het lichaam in zijn optimale positive houdt en zorgt voor een meer efficiente afwikkeling.
Het BioMoGo DNA materiaal dat Brooks bij de Glycerin 11 gebruikte voor de tussenzool is bij de Glycerine 12 en de nieuwe 13 vervangen voor Super DNA, wat een verbeterde demping moet opleveren en zich diect aanpast aan de afwikkeling van de loper. Deze aanpassing heeft de schoen erg veel goeds gedaan gezien de consumenten ervaringen.
 
Goede pasvorm
Een hardloopschoen moet je aantrekken en direct als gegoten zitten. Doordat het bovenwerk van de Glycerin 13 is ontwikkeld via 3D Fit Print technologie is de pasvorm sterk verbeterd.
Het bovenwerk is ook bij deze versie van de Glycerin zo goed als seamless.
De verstevigingen van het bovenwerk zijn op het mesh materiaal geprint waardoor er bijna geen stiknaden meer nodig zijn. Dit zorgt voor een goede pasvorm, een zacht gevoel en een veel kleinere kans op schuurplekken of blaren.
 
Brooks zet met de Glycerin 13 de lijn van maximale demping voort waarbij stabiliteit en comfort elkaar niet bijten.