De Brooks Hyperion Elite 2 is dé wedstrijdschoen met carbon plaat van Brooks waarmee pr’s verbroken worden. De schoen is sterk verbeterd aan de hand van feedback van atleten op de eerste versie. De slijtzool, tussenzool en het bovenwerk zijn flink aangepast.

Ben je op zoek naar een wedstrijdschoen om records te verbreken en niet onder doen voor de Nike Vaporfly en Enorphin Pro van Saucony dan is de Brooks Hyperion Elite 2 het proberen waard.


Lichtgewicht bovenwerk


De Hyperion Elite 2 sluit goed aan bij de nieuwe generatie hardloopschoenen waarbij alles draait om snelheid en tegelijkertijd veel reactieve demping. De Elite 2 heeft een opengewerkt woven bovenwerk en geeft een goede omsluiting om de voet. Het bovenwerk is licht in gewicht, is enorm ademend en heeft rek op strategische plekken.

Brooks Hyperion Elite 2 

Tussenzool met carbonplaat


Voor de tussenzool heeft Brooks DNA foam gebruikt wat bij deze schoen geïnjecteerd is met stikstof (DNA Flash). Dit zorgt voor een bijzonder veerkrachtige, lichtgewicht tussenzool en een snelle voortstuwing. De tussenzool is een stuk dikker dan in de eerste versie en komt het beste tot zijn recht tijdens het lopen op tempo. Pas op hoog tempo is de veerkracht echt voelbaar. De schoen heeft, door de iets gekromde zool, meer teensprong. Wat door Brooks aangeduid wordt als Rapid Roll Technology. In combinatie met de carbon plaat zorgt dit voor een snellere afrol en fungeert als een turbo. De carbon plaat geeft de schoen extra stijfheid en voorkomt dat de schoen te zacht wordt.

De slijtzool is iets dikker gemaakt onder de voorvoet wat zorgt voor extra grip en wat langer meegaat dan zijn voorganger. De iets bredere zool zorgt voor meer stabiliteit dan in de eerste versie.

Shop Brooks Hyperion Elite 2               

                
Specs


Drop: 8mm
Gewicht: 215 gram