De Brooks Launch GTS is nieuw in de range van Brooks en geldt als vervanger van de Ravenna. De Launch GTS is een responsieve snelle trainingsschoen die licht is in gewicht. De GTS versie is de support versie van de neutrale Launch (die al langer op de markt is).

Ben je opzoek naar een stabiele lichte hardloopschoen dan is de Brooks Launch GTS wellicht een hardloopschoen voor jou. De Launch GTS 8 is lichter en zachter dan zijn voorgangers en bedoeld voor korte tot middenlange afstanden.

Brooks Launch GTS 8

Bovenwerk


Het bovenwerk van de schoen is vernieuwd en van lichtgewicht mesh wat goed ventileert en zorgt voor een stevige omsluiting van de voet. De stretch in het materiaal zorgt ervoor dat dit niet ten koste gaat van comfort.

De zool


De tussenzool gemaakt van BIomogo DNA is lichter dan andere modellen van Brooks en zorgt voor meer energy return. Extra rubber op de voorvoet van de zool zorgt voor een explosievere afzet. Het maakt de schoen daarnaast slijtvaster.

De Guiderails die aanwezig zijn bij de Launch GTS 8 zorgen ervoor dat het de schoen ondersteuning biedt wanneer nodig. Bij de ontwikkeling van het Guiderails support systeem heeft de relatie tussen de knie en de voet centraal gestaan.

                                    

Specs


Drop: 10 mm
Gewicht dames: 230 gram
Gewicht heren: 249 gram