Eind 2017 bracht Brooks de baanbrekende Levitate op de markt. Baanbrekend vanwege de zogenaamde DNP Amp tussenzool die uitblinkt in veerkracht. Inmiddels zijn we alweer bij de 4e versie en is het lage gewicht het grootste verschil met zijn voorgangers.


DNA Amp


Omdat niet iedere loper van een zacht gevoel houdt heeft Brooks naast het DNA Loft dempingsmateriaal ook het veerkrachtige DNA Amp materiaal ontwikkeld. DNA Amp is wezenlijk anders dan de andere materialen van Brooks doordat het PU materiaal is en dus geen foam. PU is veerkrachtiger dan foams die normaal gebruikt worden in running schoenen. Doordat het PU materiaal in een beschermende buitenlaag is geperst ervaart de loper een enorm ‘energy return’ gevoel, het PU materiaal kan immers alleen verticaal terugveren. Ten opzichte van eerdere versies is het foam in de Levitate 4 aangepast waardoor het lichter is in gewicht.

Brooks Levitate 4

Bovenwerk


Het bovenwerk van de Levitate 4 is gemaakt door het gebruik van een brei techniek. Deze Fit Knit technologie zorgt voor een volledig seamless bovenwerk. Het vernieuwde bovenwerk voelt zachter, comfortabeler en heeft een groter ademend vermogen dan in vorige versies. In het hielgedeelte is het bovenwerk voorzien van zachte kussen-achtige elementen die het hielbeen beter omsluiten en zich gedragen als ‘memory’ foam en dus naar de voet gaan staan.

De Brooks Levitate 4 is er voor de loper op zoek naar een responsieve en lichte schoen voor training op tempo.

Shop Brooks Levitate 4 Dames        Shop Brooks Levitate 4 Heren  

                
Specs


Drop: 8mm
Gewicht dames: 260 gram
Gewicht heren: 292 gram