De Brooks Levitate 5 is een neutrale hardloopschoen met een reactieve demping en veel comfort. Deze nieuwe versie is verder verfijnd en vooral in positieve zin verbeterd. De Levitate 5 is met name een stuk lichter en soepeler geworden wat direct opvalt bij het aantrekken van de schoen.

Met de Levitate heeft Brooks al lange tijd een beloftevolle hardloopschoen binnen het assortiment. Tot op heden heeft de Levitate die belofte nog niet waar kunnen maken. Wellicht waren de overige modellen van Brooks te goed om de overstap naar de Levitate te wagen? Versie 5 van de Levitate lijkt hier echter verandering in te brengen.

De Brooks Levitate 5 is een responsieve en lichte hardloopschoen voor trainingen op tempo of voor die prestatieloop waarbij je het beste uit jezelf wilt halen.

Brooks Levitate 5

DNA Amp


Kenmerkend voor de Brooks Levitate 5 is het gebruik van DNA Amp in de tussenzool wat onderscheidend is door het gebruik van PU materiaal in plaats van foam. PU is veerkrachtiger dan foam wat normaal gebruikt wordt in running schoenen. Doordat het PU materiaal in een beschermende buitenlaag is geperst ervaart de loper een enorm ‘energy return’ gevoel, het PU materiaal kan immers alleen verticaal terugveren. De Brooks Levitate 5 laat je daardoor energieker lopen.

Bovenwerk


Het bovenwerk van de Brooks Levitate 5 is gemaakt door het gebruik van een brei techniek. Deze Fit Knit technologie zorgt voor een volledig seamless bovenwerk. Het vernieuwde bovenwerk voelt zachter, comfortabeler en heeft een groter ademend vermogen dan eerdere versies. De sokconstructie is in versie 5 vervangen door een vastgestikte tong die schuiven voorkomt en de instap makkelijker maakt. In het hielgedeelte is het bovenwerk voorzien van zachte kussenachtige elementen die het hielbeen beter omsluiten en zich gedragen als ‘memory’ foam en dus naar de voet gaan staan.

Shop Brooks Levitate 5 dames   Shop Brooks Levitate 5 heren       
Specs


Drop: 8 mm
Gewicht dames: 272 gram
Gewicht heren: 295 gram