Om hard te lopen in de donkere dagen zijn 2 dingen onmisbaar: Discipline om door al die storm en regen, week in week uit je Strava van data te voorzien. En als echte strijder wil je ook veilig thuiskomen dus verlichting is net zo belangrijk. Ga nooit in het donker lopen zonder verlichting.

In de categorie hardloopspullen die je beter rijk dan kwijt bent staat verlichting bovenaan. Niemand die het je kwalijk neemt als je te veel verlicht de straat op gaat.

Met dit lijstje check je of jij alles in huis hebt: 

Reflecterende kleding


Kleding met reflecterende accenten zorgt voor extra zichtbaarheid. Maar let op, er moet wel iets op schijnen voor dat gebeurt! Dat kan straatverlichting zijn, of jouw eigen verlichting. Alleen de accenten op je kleding zijn niet voldoende.

Hardloopvest met verlichting


Een hesje met lampjes voor en achter het is levensbelangrijk. Zorg dat ze goed opgeladen zijn en je wordt van voor en achter beter gezien in het donker.

Armlampje


Een arm of enkelband met lampjes of een combinatie ervan, het zorgt ook weer voor extra zichtbaarheid.. Zorg ook hier dat ze goed opgeladen zijn. Kies bewust aan welk been of arm je ze bevestigt om zo goed mogelijk zichtbaar te zijn.

Hoofdlamp


Loop je in een landelijke omgeving met veel verschil in hoogte, overweeg dan zeker een hoofdlamp. Dankzij een hoofdlamp zie je beter waar je loopt.

Borstlamp


Met een chest light ben je én goed zichtbaar voor anderen én verlicht je de weg voor jezelf. Win win situatie dus!

Motivatie en discipline


Misschien voel je je bijna als een kerstboom met al die verlichting, maar je komt wel veilig thuis. Denk aan het resultaat. Het resultaat dat gaat niet altijd over beter of sneller worden, maar wat dacht je van die lekkere warme douche, je favoriete tv-programma, of dat bord pasta na afloop? Na de training – zeker in de donkere dagen of bij slecht weer – voel je je vaak zoveel lekkerder. Dat gevoel als je dan op de bank ploft… Priceless!

#LessIsNotMore #GlowInTheDark #BetterSafeThanSorry