De New Balance 1260v4 is het topmodel van New Balance. Alle nieuwste materialen en technologieën zijn verwerkt in dit model. De New Balance 1260v4 is een zogenaamde ‘support’ schoen, dat betekent dat de schoen stabiel is maar toch dempend en dynamisch.
 
Het onderstel van de schoen
De New Balance 1260v4 is een schoen die gebouwd is op een vlakkere tussenzool dan zijn broertje 860. De 20mm-12mm tussenzool heeft een offset van 8mm. Dit betekent dat de schoen soepeler afwikkelt en efficiënter hardlopen stimuleert. Deze vlakkere tussenzool gaat zeker niet ten koste van de demping. Het N2 materiaal zorgt namelijk voor heel veel elastische demping. N2 is een met stikstof geïnjecteerde variant van het traditionele EVA dat in veel hardloopschoenen verwerkt is. Doordat een stikstofdeeltje groter is dan een zuurstofdeeltje ontstaat er enorme elasticiteit. Uiteraard zit het N2 materiaal zowel in de hiel als in de voorvoet. De stabiliteit van de schoen is verzorgt door een zogenaamde tweede hardheid in de tussenzool. Dit stuggere materiaal is aan de binnenzijde van tussenzool van de hiel tot onder de middenvoet geplaatst. Dit zorgt voor een goede begeleiding van de afwikkeling van de voet.

Win je aankoopbedrag terug!

Ben je nieuwsgierig en wil je de nieuwe 1260v4 zelf proberen? Kom snel naar jouw Run2Day voor een loopanalyse. Bij aankoop van een paar New Balance hardloopschoenen maak je kans om je aankoopbedrag terug te winnen!

Deze actie is geldig op alle New Balance hardloopschoenen uit de collectie van Run2Day en loopt tot en met zondag 5 oktober 2014. Na 5 oktober zullen wij vier winnaars bekendmaken!
 
Geheel seamless upper
Het bovenwerk van de 1260v4 is vanaf de hiel naar voren volledig seamless gemaakt volgens de FantomFit technologie. Dit betekent dat de verstevigingen van het bovenwerk op het mesh gesmolten worden. De flexibiltieit van de schoen en daarmee het loopcomfort van de schoen is verbetert door strategisch geplaatste flexzones in de tussenzool. Alles bij elkaar zorgt voor een dempend, stabiel en toch dynamisch gevoel.