Richting de Dam tot Damloop volgen we 3 hardlopers die in het Run2Day Damloop team zitten. Jarenlang lopen we met Run2Day mee als team, want hardlopen is zo veel leuker als je het samen doet. En tijdens de Dam tot Damloop voel je dit al helemaal!

Guus Ummenthum woont in Sevenum en doet aan hardlopen sinds 2017. In de loop der jaren heeft hij zijn passie voor hardlopen steeds serieuzer genomen. Inmiddels traint hij 5 a 6 keer per week en loopt hij regelmatig een wedstrijd. Zijn favoriete hardlooptraining is een duurloop, met temploblokken. Zijn favoriete race afstand is de halve marathon en zijn favoriete Run2Day winkel is die in Venlo.


Wat zijn jouw beste hardloop herinneringen?


Mijn eerste marathon in Rotterdam, april dit jaar.

Wat betekent hardlopen voor jou?


Even lekker het hoofd leeg maken en lekker lichamelijk bezig zijn, overdag zit ik op kantoor.

Wat motiveert jou om te blijven hardlopen?


Ik doe het nog iedere keer met heel veel plezier en merk dat ik nog steeds progressie boek.

De Dam tot Damloop is 1 groot hardloopfeest, wat voor gevoel krijg jij bij de Damloop? Juist een race vol met snelheid of een wedstrijd voor plezier en samenzijn?


Het wordt mijn eerste Dam tot Damloop, ik hoop op een snelle wedstrijd met goede sfeer langs de kant en na afloop genoeg gezelligheid. Ik hoop dat we een mooie prestatie neer gaan zetten met het team.

Hoe gaat de voorbereiding op de Damloop?


Mijn voorbereidingen gaan goed, de Damloop is een mooi meet punt in aanloop naar de  Amsterdam Marathon op 15 oktober.

Op welke schoenen loop jij nu?


Ik train op verschillende soorten en merken schoenen, met de Damloop ga ik op de ASICS Metaspeed Sky+ lopen.

Wat hoop je tijdens de Damloop te lopen en wat zijn je verdere hardloopdoelen?


Ik hoop op een tijd tussen de 1:00:00 en 1:05:00. Verder zou ik nog graag een halve onder 1 uur en 20 minuten lopen en een marathon binnen de 3 uur.