Richting de Dam tot Damloop volgen we 3 hardlopers die in het Run2Day Damloop team zitten. Jarenlang lopen we met Run2Day mee als team, want hardlopen is zo veel leuker als je het samen doet. En tijdens de Dam tot Damloop voel je dit al helemaal!

Sebastiaan den Bak woont in Amsterdam. Zijn favoriete hardlooptraining is een interval van 10 x 3 min. Zijn favoriete race afstand is de marathon en zijn favoriete Run2Day winkel is die in Amsterdam op de Eerste Oosterparkstraat.


Wat zijn jouw beste hardloop herinneringen?


Het zijn er vele, als ik er twee mag uitkiezen: De New York Marathon van 2009 (m’n eerste marathon en wat een sfeer!); De Jungfrau Marathon van 2021 (een marathon bergop is loodzwaar én tactisch).

Wat betekent hardlopen voor jou?


Ontspanning door inspanning, een uitlaadklep en een mooie gelegenheid om veel van de wereld te zien.

Wat motiveert jou om te blijven hardlopen?


Hardlopen is onderdeel van m’n way of life geworden; ik kan me niet meer voorstellen dat ik niet zou kunnen hardlopen. Wel verwacht ik dat ‘tijd’ minder belangrijk gaat worden de komende jaren. Ik hoop nog veel mooie parcoursen te mogen lopen over de hele wereld.

De Dam tot Damloop is 1 groot hardloopfeest, wat voor gevoel krijg jij bij de Damloop? Juist een race vol met snelheid of een wedstrijd voor plezier en samenzijn?


Ik hoop op beide deze editie!

Hoe gaat de voorbereiding op de Damloop?


Conform planning!

Op welke schoenen loop jij nu?


Ik loop nu op de ASICS Metaspeed Sky.

Wat hoop je tijdens de Damloop te lopen en wat zijn je verdere hardloopdoelen?


Mijn doel is om de Damloop voor het eerst onder het uur te gaan lopen. In oktober loop ik de Amsterdam Marathon en daar ga ik voor een nieuw PR in sub 2h50min.