Drie gepassioneerde hardlopers delen hun persoonlijke ervaringen met hardlopen en het belang van teamwork. Nadine, Lizzy en Martijn vinden allemaal vreugde in het lopen en waarderen zowel de individuele uitdagingen als de verbondenheid die het met zich meebrengt. Van genieten van de natuur tot het delen van passie en het creëren van ruimte voor nieuwe plannen, ze hebben allemaal unieke redenen om te rennen. Ontdek hoe de Bijlmer Run en New Balance hen de gelegenheid bood om samen te lopen, te groeien en te genieten van de gezamenlijke prestatie.


Nadine is 50 jaar en woont in Amsterdam. Ze is assistent-bedrijfsleider van Run2Day Overtoom en daarnaast is ze hardlooptrainer bij Hardlopen Amsterdam. Ze loopt gemiddeld 5 per week hard.

Nadine

 

“Wat ik leuk vind aan hardlopen is genieten van de natuur, de buitenlucht en de fysieke en mentale uitdaging. In een groep hardlopen doe ik vooral als ik training geef. Ik vind het geweldig om mensen te enthousiasmeren en te motiveren. Ik loop evenementen vaak met leerlingen om hen naar een bepaalde tijd te ‘hazen.’ Mijn eigen trainingen doe ik het liefst alleen. Om nu deze keer zo met een groep te lopen tijdens de Bijlmer Run is goed bevallen. We hadden het samen erg gezellig en de Bijlmer Run was erg leuk. De sfeer in het start/finish gebied was heel goed, er was live muziek, er waren foodtrucks en er was enthousiast publiek. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!”

 

Lizzy is 32 jaar en woont in Utrecht. Ze is een fanatiek hardloopster met heel veel uit de hand gelopen hobby's. Naast al die hobby's heeft ze ook meerdere banen. In de GGZ, in het onderwijs én in de kunst en cultuursector. Een paar jaar terug werkte ze als bijbaantje met veel plezier in de Run2Day Utrecht.

Lizzy“5x in de week hardlopen tik ik wel aan. Ik vind zo veel leuk aan hardlopen. Ik merk dat wanneer ik veel kilometers maak en blijf werken aan mijn looptechniek, het met de week beter gaat. Het geeft gewoon zo'n zelfvertrouwen boost en sterk gevoel als je merkt dat je na elk rondje eigenlijk nog wel wat energie over hebt. Ik ben echt een buitenmens, ik word heel ongelukkig van een sportschool met slechte muziek en een spiegel invasie. Hardlopen kan altijd en overal. Het enige waar je rekening mee moet houden is je voeding.

Ik heb veel "hardloop vrienden" dus het hardlopen werkt ook echt verbindend. Ik ga bijvoorbeeld volgende week met een groep vrienden naar Frankrijk. Naast de nodige biertjes gaan we elke dag wel een rondje lopen. Het is echt leuk om die passie samen te delen en dat het voor iedereen vanzelfsprekend is om ook in de vakantie gewoon te blijven lopen. Verder loop ik door de weeks altijd wel één keer met iemand samen, de ideale manier om even bij te kletsen. Op dinsdag of woensdag train ik meestal op de baan bij mijn atletiekvereniging; Hellas.
Ik vind het heerlijk om alleen te lopen omdat ik best een druk leven heb. Even helemaal niks of niemand. Voor mij ook de ideale manier om ruimte in mijn hoofd te creëren voor nieuwe creatieve plannen. Maar dat hoeft echt niet vijf keer in de week, haha! Zeker met lange duurlopen merk ik dat het veel gezelliger is om in een groepje te lopen. De tijd vliegt dan voorbij!

De Bijlmer Run was TOF! Het was heel leuk om eens een wedstrijd in een groepje te lopen. Je merkt ook meteen dat zo'n race een andere insteek krijgt. Het gaat er niet om dat je de allersnelste bent, het gaat er wel om dat iedereen over die finish komt. Samenwerking gaat een rol spelen, we moesten bijvoorbeeld overleggen welk tempo voor iedereen haalbaar is. Dat zorgt meteen voor een band. Het laatste rondje zijn we wel even uit elkaar gaan lopen zodat iedereen (op zijn eigen niveau) nog even kon knallen! Zo zaten we allemaal voldaan aan onze roti rol na afloop. Want... wowwww. Alleen al voor al dat lekkere eten is het de moeite waard om de volgende keer mee te doen aan de Bijlmer Run. “

Martijn is 25 en woont in Leerdam. Hij is triatleet en werkt bij Run2day in Amersfoort.

Martijn
“Ik loop 4x per week hard waarvan 2 keer intervaltraining, een lange en een korte duurloop. Soms loop ik op de baan en soms in het bos. Intervallen loop ik graag met anderen maar mijn duurlopen loop ik het liefst alleen. Dan kan ik vol focussen zonder sociaal te moeten zijn. Ik heb die focus ook altijd helemaal tijdens mijn wedstrijden en baantrainingen. Maar wat en hoe ik het ook doe, ik geniet altijd heel erg van hardlopen. Het was een leuke afwisseling om met een groep collega’s mee te doen met de Bijlmer Run. De sfeer van het evenement was echt top, ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Heel leuk om samen de klus te klaren en na afloop samen te eten en elkaar beter te leren kennen.”