Het jaar zit er bijna op, tijd om nieuwe plannen te maken en te reflecteren op alles wat dit hardloopjaar bijzonder maakte. Hopelijk heb je plezier gehad van mooie kilometers, misschien wel toffe evenementen meegemaakt of je PR verbroken. Wat heb je geleerd, wat ga je anders doen om nog meer te genieten van je sport, of hoe haal je er nog meer uit? Een van de key items die het plezier in je run kunnen maken of breken zijn natuurlijk je schoenen. Zaten ze top of kijk je alweer uit naar een volgend paar?

Onze collega’s zijn allemaal op hun eigen manier gepassioneerde lopers. Maar wat zijn hun favoriete hardloopschoenen van het afgelopen jaar? Lees hier deel 3.

Lars, Run2Day HQ


Het maakt Lars doorgaans weinig uit op welke schoenen hij loopt, als hij maar loopt. In zijn rustige trainingsweken loopt hij doorgaans rond de 70 km. Maar als je het hem echt vraagt dan waren de hits van 2023 (op schoenengebied) de New Balance 1080v13 en de Saucony Triumph 21.

Martijn, Run2Day Amersfoort


Martijn is een fanatieke triathleet en zodoende traint hij vaak. Hij kan als een kind in de snoepwinkel zo 5 paar favorieten opnoemen, maar na stevig intern beraad zijn het dan toch de Saucony Kinvara Pro en de HOKA Clifton 9 die er dit jaar het meest tussenuit sprongen.

Elise, Run2Day Utrecht


De wekelijkse km’s van Elise zijn al wat aan het oplopen nu ze richting Two Rivers Marathon traint. De HOKA Mach 5 was het afgelopen jaar haar favoriet maar ze is onlangs hopeloos gevallen voor de ASICS Novablast 4. Ze heeft de eerste lange duurloopjes op dit model er al op zitten en dat zal zeker niet de laatste zijn.